Netflixtip van de dag: Maybe I Do

 

Jaahaaa, het is weer romcomtijd, en wat voor eentje.

 

 

 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze film bijna niet had aangeklikt, omdat ik (sorry) niet zo’n fan ben van Emma Roberts. Maar toen keek ik verder dan mijn neus lang is en zag ik dat de rest van de cast bestaat uit Richard Gere, Susan Sarandon, William H. Macy en Diane Keaton. Tsja, als je die namen leest is er weinig overtuiging meer nodig.

 

 

En ik kan je vertellen: deze film is oprecht leuk en niet je standaard romcom. Hij gaat over Michelle (Emma Roberts) die een relatie heeft met Allen (Luke Bracey), alleen heeft zij meer nodig uit de relatie. Meer toekomst, meer zekerheid, wellicht een ring om een bepaalde vinger? En anders is het wat haar betreft einde verhaal tussen de twee. Dat wil Allen ook weer niet en dus stelt hij voor dat ze de volgende stap gaan nemen: hun ouders moeten elkaar ontmoeten. Klinkt als een logische zet in een relatie.

 

 

Er is alleen een klein probleempje: hun ouders kennen elkaar al. Zij zijn namelijk verwikkeld in een behoorlijk messy swingersverhaal, alleen weten ze dat zelf niet. De vader van Michelle heeft namelijk een affaire met de moeder van Allen en de moeder van Allen heeft weer een affaire met de vader van Michelle. Dat weten ze dus niet van elkaar: een partnerruil zonder overleg dus eigenlijk.

 

 

Vergezocht? Onrealistisch? Ab-so-luut. Maar ook serieus grappig, chaotisch en op een heerlijke manier klunzig, vol geheimzinnigheden en misverstanden. De film deed me qua chaos eigenlijk een beetje denken aan deze aflevering:

 

 

 

 

Dan weet je dat het goed zit, hè? Thanks Netflix, eindelijk weer een fijne romcom waar we om kunnen lachen.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer