Netflixtip van de dag: Dahmer

 

True crime-liefhebbers, als jullie je ook maar een béétje hebben verdiept in de meest bizarre zaken ter wereld, dan ken je deze wel.

 

 

 

Eén van de weinige zaken die mij echt zo misselijk en kwaad kon maken. En natuurlijk ziet Netflix daar een goudmijntje in — en terecht — die nu eindelijk online staat. Goed nieuws: het zijn maar liefst tien (!) afleveringen. Nog meer goed nieuws: de hoofdrol wordt gespeeld door Emmy-winnaar Evan Peters, in samenwerking met Ryan Murphy. Die laatste kennen we van Nip/Tick, American Horror Story en ook van Glee.

 

Het resultaat heet Dahmer — Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer. Evan Peters vertolkt hem, en hoe: hij lijkt echt precies op die doodenge Jeffrey Dahmer. Oh, mocht je nog niet bekend zijn met dit walgelijke figuur: hij was een seriemoordenaar. Zijn slachtoffers waren jonge jongens, die hij vermoordde… En vervolgens opat. Jep, serieus waar; er wordt zelfs gedacht dat hij tijdens een buurtbarbecue ook mensenvlees heeft uitgedeeld aan zijn buren.

 

Het allerergste is nog dat één slachtoffer wist te ontsnappen, genaamd Konerak Sinthasomphone, een veertienjarig jongetje. Politieagenten troffen hem gedrogeerd aan, met overal blauwe plekken, naakt, en met bloed uit zijn achterste. Die schrokken zich dood, zou je denken? Nou, vast wel, maar ze hebben hem wel teruggebracht naar Jeffrey Dahmer, waarna hij vervolgens werd vermoord. De reden hiervan is nooit helemaal duidelijk geworden, al lijkt dat toch behoorlijk sneu: homoseksualiteit werd niet echt geaccepteerd en racisme speelde (en nog steeds, helaas) een grote rol in de Verenigde Staten.

 

Dit alles komt ook in deze serie naar voren, dus bij deze toch een kleine warning: hij kan behoorlijk heftig zijn.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HDf3XH-iOqU

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer