Nespresso heeft weer wat

 

Nespresso komt met de meest gekke smaken uit Parijs.

 

 

Ze verzinnen het wel weer elke keer. Soms verbaas ik mij er enorm over als ik een reclame zie van een bepaald merk. Een verhaal kan je echt omkopen. En Nespresso wil dat deze kerst doen met haar nieuwe ‘limited edition variation’ koffies.  Proef de smaak van Parijs, wordt deze lijn ook wel genoemd.

 

De inspiratie voor deze nieuwe koffielijn is de patisserie in Parijs. De koffiecupjes zijn ontworpen door India Madahvi, een bekende interieurontwerper die woont in het elegante en bruisende Parijs. En op de een of andere manier doet Parijs iets met de consument en zeker met de consument die niet in Parijs woont. Als ik aan Parijs denk, denk ik toch altijd aan de clichés: een baguette, de Eiffeltoren, Franse kaasjes (mmm…) de parken, de leuke cafeetjes en de romantiek.

 

Oké, ik dwaal af. Misschien komt dat doordat ik de leuke cupjes nu hier voor me zie. Ja, roze cupjes en zoals je misschien wel weet, ben ik een echte roze-fan. Dus even terug naar de koffie. Er zijn drie verschillende smaken:

 

Paris Macaron,  dit cupje heeft een intensiteit van 6 en een subtiele, zoete smaak van amandelen. Zo ontstaat ook de smaak van een macaron. Doe mij er maar een echte macaron bij als ik deze koffie drink.

 

Paris Praliné, ook deze koffie heeft intensiteit 6. Deze smaakt naar praline; je proeft de hazelnoot en karamel.

 

 

 

 

 

nespresso coffee cups

 

Paris Black, een donkere espresso met intensiteit 9. Helemaal in de sferen van een café in Parijs.

 

Deze cupjes drink ik wel hoor, zodat ik dan even met mijn gedachten in Parijs kan zijn.

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares