Nederland krijgt allereerste dessert-restaurant

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: het allereerste dessert restaurant van Nederland.

 

 

 

Een must go voor de echte zoetekauw: eind juli opent het eerste dessert only restaurant van Nederland. Dus hou je wel van een toetje, dan moet je zeker naar het nieuwe De Dessertclub, waar je maar liefst zeven gangen voorgeschoteld krijgt!

 

In New York, Berlijn en Bali is het een beproefd concept: een restaurant waar je alleen maar desserts kan eten. In Nederland bestaat het nog niet, maar daar komt binnenkort verandering in met De Dessertclub. Het pop-up dessert only restaurant gaat 23 juli open (en aangezien het een pop-up betreft, begin september weer dicht) en biedt per avond plek aan maximaal 60 personen.

 

Steak gemaakt van chocolade
De Dessertclub, gevestigd op het Zwitsalterrein in Apeldoorn, biedt een avondvullende zeven gangen experience door meesterpatissier Bart de Gans. Alleen desserts? Ja echt! Alle smaken, geuren en kleuren komen voorbij. En soms word je helemaal op het verkeerde been gebracht. Zo serveren ze als hoofdgerecht een steak gemaakt van… chocolade! Door de verschillende smaken heb je totaal niet het idee dat je alleen maar toetjes aan het eten bent, maar is het echt een maaltijdvervangend menu.

 

Lekkerste bonbon
Bart is overigens geen onbekende in de wereld van zoete zaligheden; hij won de prijs voor de lekkerste bonbon van 2012 en is kandidaat en jurylid bij nationale- en internationale vakwedstrijden. Meesterpatissier Bart: “De desserts zijn lang niet alleen maar zoet, maar bevatten ook voldoende hartige elementen waardoor we een juiste balans creëren door de avond heen. We maken in de gerechten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke suikers en zoetstoffen uit de pure ingrediënten. Hierdoor voorkomen we een suikerbom en krijgen onze gasten een variatie aan desserts.”

 

Zin in?
Een zeven gangen experience bij De Dessertclub kost €55, uit te breiden met een wijn- of cocktailpairing.

Door: Redactie FavorFlav