Nederland heeft alles

 

Code rood en niet op vakantie kunnen? Ben je mal. Tuurlijk kun je lekker weg, want Nederland heeft alles.

 

 

Schreef ik gisteren over code rood en dat door de stijging van de besmettingscijfers je buitenlandse vakantie misschien in het water valt, ploft er vandaag vanzelf weer een oplossing op de mat. Elk nadeel heb z’n voordeel.

 

Omdat door corona een buitenlandse reis er niet inzat gingen ondernemers Bas Smit en Nicolette van Dam vorig jaar met hun dochters ergens in Nederland op vakantie en zagen met eigen ogen hoe mooi het hier eigenlijk is. Vanwege hun werk zijn ze vooral gericht op de grote stad, maar toen ze eens wat verder keken, bezochten ze de ene parel na de andere. Bas en Nicolette deelden die plekken op hun Instagramaccount (samen goed voor ruim 1,8 miljoen volgers) en dat was meteen een doorslaand succes. Hun volgers gaven tips voor de lekkerste horeca, de beste plekken om te overnachten, de mooiste natuur of de gaafste dingen om te doen.

 

Zo ontdekten ze dat er zoveel moois is te vinden buiten de grote stad. Ze werden verrast door de schoonheid van Overijssel, ze gingen op een trekker door de Achterhoek en namen een boswachter mee op een wandeling op de Hoge Veluwe. Zo zie je meer en ontdek je ook nog eens wat nieuws. Ze leerden hoe je nu eigenlijk een Utrechts Domtorentje of een Bossche bol eet. (Eerst omdraaien met het gaatje van de room naar boven…), zagen hoe on-Nederlands mooi de Marker Wadden zijn en aten zelf gevangen Oosterschelde oesters. Ik noem maar even een paar dingen.

 

Al dat leuks is nu gebundeld in een persoonlijk vakantieboek. In Nederland Heeft Alles vind je per provincie waar je moet zijn. Met tips voor de mooiste natuur, interessante historische plekken, de beste eettentjes, of waar je fijn en bijzonder kunt overnachten. Aan alles is gedacht om er een gezellig dagje uit of een topvakantie van te maken. Het is allemaal dichtbij, ze spreken overal je moerstaal en je bent er zo.

 

Dus laat je verrassen, koop dat boek (liefst bij je lokale boekhandel) en maak er een mooie trip van!

 

Beeld: Instagram @nederlandheeftalles

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit