Move over Downton Abbey, here comes The Gilded Age

Als er iemand dol is op kostuumdrama’s ben ik het wel en de komende tijd word ik op mijn wenken bediend.

 

 

Julian Fellowes, die man die de kaskraker Downton Abbey bedacht, komt met een nieuw historisch drama dat ik absoluut niet wil missen. In The Gilded Age is alles weer aanwezig om mij op het puntje van m’n stoel te krijgen: een geweldig verhaal, weelderige kostuums en een cast om je vingers bij af te likken.

 

Het verhaal van The Gilded Age speelt zich af aan de overkant van de Grote Plas, in het Amerika van het einde van de 19e eeuw waar de families met oud geld het maar niks vinden dat nieuwkomers brullend rijk worden en steeds meer macht naar zich toe halen. En dat wordt weer smullen, deze serie bomvol glitz and glamour, haat en nijd en natuurlijk liefde.

 

 

De arme Marian Brooke, die al jong haar ouders verloor, verhuist naar New York om bij haar steenrijke tantes te gaan wonen. Daar in de grote stad probeert iedereen hoger op de sociale ladder te komen. Met of zonder geld, maar wel met een brandende ambitie om het te gaan maken. 

 

Het zou mij niets verbazen als acteurs stonden te dringen om aan deze serie mee te mogen werken, de makers hadden het vast voor het kiezen. Daarom vind ik het zo leuk dat Marian Brooke wordt gespeeld door Louisa Jacobson, een jonge actrice die sprekend op haar moeder Meryl Streep lijkt en in The Gilded Age haar acteerdebuut maakt. En een van de rijke tantes is Cynthia Nixon, die je wel kent als Miranda uit die andere serie die zich in New York afspeelt: Sex and the City. 

 

Vanaf januari is The Gilded Age in het buitenland te zien, maar gezien het enorme succes van Downton Abbey denk ik dat Nederland heel snel zal volgen. En het zijn negen afleveringen! Ik heb er nu al zin in…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit