Morgen is het zover, en ik kan niet wachten

 

Heb jij al je wensen ook al op een lijstje gezet?

 

Het is een trend die de laatste jaren steeds groter wordt. Iedereen weet wat het is en wat het inhoudt en tegenwoordig doet bijna iedere denkbare winkel eraan mee. Ik heb het natuurlijk over Black Friday. 

 

Black Friday komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt gevierd op de dag na Thanksgiving. Vandaag, op donderdag 28 november, is het Thanksgiving. Dan bedanken de Amerikanen God voor de oogst en andere goede dingen. Het is een traditie om ‘s avonds samen met de hele familie kalkoen oftewel turkey te eten. Omdat Amerika zo groot is, en de afstanden tussen sommige families ook, krijgen de meeste werknemers op vrijdag vrij. 

 

En dat komt goed uit want op die vrijdag (morgen dus) is het Black Friday. Deze term is ontstaan in de jaren vijftig omdat er de dag na Thanksgiving veel verkeersdrukte is in en rond de stad. Het is de ideale tijd om kerstcadeaus te scoren of dingen die je al heel lang op je verlanglijstje hebt staan. 

 

Veel winkels adverteren met gigantische aanbiedingen en kortingen. In Amerika staan mensen zelfs ‘s nachts al in de rij te wachten tot de winkels opengaan. Ze sprinten naar binnen en vechten zelfs om producten. Je zult deze beelden wel een keer voorbij hebben zien komen, maar zo niet, dan een voorbeeld in het filmpje hieronder. 

 

 

Ik heb mijn lijstje al klaar en weet waar ik morgen de beste korting kan scoren. Vorige week schreef Lilian al over de voorspelling van winkels die meedoen. 

 

Ik geef je ook nog een tip, zeker als je nog op zoek bent naar een leuk sinterklaas- of kerstcadeau. Morgen is er een actie voor Het Grote Songfestivalfeest dat op 15 december in de Ziggo Dome in Amsterdam gehouden wordt. 

 

Via deze link krijg je twee kaartjes voor de prijs van een. Dat is wel een heel goede deal toch?

Let op: de link is pas geldig op vrijdag 29 november

 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers