‘Het mooiste speelgoed heb ik al in huis’

 

Monique, oorspronkelijk stilist en later hoofdredacteur van onder meer vtwonen, noemt zichzelf een ‘visual addict’. Altijd op zoek naar mooie dingen deelt ze haar vondsten vanaf nu op Franska.nl.

 

 

Het begon met eentje, al had ik meteen de hele collectie ArcheToys wel willen kopen. Ik moest kiezen, want ze zijn niet goedkoop (en terecht: goed design en mooi handwerk heeft een prijs). Het werd de New York Yellow Cab. Zo ontwapenend eenvoudig. Zo sterk en naïef van vorm. Zo iconisch van kleur.
Dat was alweer zo’n tien jaar geleden. Wat moest ik ermee? Neerzetten, ernaar kijken, ervan genieten? Ja, dat was het inderdaad, en dat doe ik nog steeds. Iedere dag.
Mijn twee kinderen waren al lang te groot voor speelgoed. ‘Dat is design, dat vindt ze mooi’, reageerden ze op vragen van vrienden en vriendinnen. Het idee dat ik er zo’n 100 euro voor had betaald ging aan hun verstand voorbij. ‘Belachelijk!’
Een paar jaar geleden kocht ik er nog eentje bij: De London Taxi. Waarom? Omdat ik ineens vond dat ik er twee moest hebben. Beetje gek misschien, maar ik dacht: als mijn kinderen er nooit mee hebben gespeeld, dan in ieder geval mijn kleinkinderen. Maar, nu komt het: ik hèb (nog) helemaal geen kleinkinderen.
(Sorry O. en M., laat je niet gek maken door mij, alle tijd, ik wacht rustig af).
Intussen staan de twee taxi’s geduldig te wachten op hun eerste ritje. Kunnen we daar niet een nieuwe traditie van maken, een ArcheToy van ontwerper Floris Hovers als babycadeau? Weer eens wat anders dan een zilveren drinkbeker of rammelaar. En, ik zeg het maar even voor de zekerheid: ook leuk voor meisjes.
De ArcheToy-taxi’s zijn o.a. te koop bij bol.com voor €89 per stuk. Goed nieuws: er is ook een kartonnen variant ‘CARton’ voor maar €14,95
Verder nog: een prachtige blokkendoos waar je een heel wagenpark mee kunt bouwen: ‘CARtools’ €205
En sinds kort is er een boek: HOVERS’ MANUAL OF THINGS neemt je mee in zijn wereld, het hoe en waarom, zijn manieren en inspiratie, vorm en kleurgebruik. Ieder boek is voorzien van een unieke handgemaakte cover die in eigen werkplaats wordt vervaardigd, €49,50.
florishovers.com
Floris Hovers staat van 10 t/m 12 februari op Object Rotterdam.

 

Filmpje over de kartonnen autootjes van Floris, CARton:

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.