Monsterstorm Ciara komt eraan

 

Je kunt je er op deze mooie vrijdag nog helemaal niks bij voorstellen, maar aanstaande zondag waai je weg.

 

Nou ja, volgens de weersvoorspellingen bereikt aanstaande zondag de eerste storm met een naam ons kikkerlandje. Sinds afgelopen september geeft het KNMI stormen waarin windstoten voorkomen met code oranje of rood een naam.

 

Uit Brits onderzoek blijkt dat je je bewuster bent van het gevaar van de wind als de storm een naam heeft. Dan ga je toch net iets minder makkelijk de deur uit en zo voorkom je weer letsel en schade.

 

In Ierland en Groot-Brittannië mocht het publiek een suggestie voor een naam insturen waaruit de populairste zijn geselecteerd. Mocht je nou nog een leuke Nederlandse stormnaam in de aanbieding hebben, dan moet je nog even wachten. Voor dit eerste jaar heeft het KNMI zelf al een lijstje opgesteld.

 

Dat zou wel lachen zijn hè, dat je eigen favoriete naam wordt gekozen? Een Joop of een Henk komt eraan! Of wat zwoeler: een Angelique. Of vooruit, doe eens hip: een Tiger-Lily.

 

Mijn naam, Irene, is al eens gekozen voor een Amerikaanse storm. Deze tropische cycloon blies in 2011 heel New York onder water. Minstens 250.000 mensen moesten hun huis verlaten en de schade was enorm.

 

Sorry mensen, it wasn’t me!

 

 

Bron: KNMI

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit