Lust voor het oog

 

Monique: Mooi servies, verse vis, mosselen: daarmee heb je natuurlijk onmiddellijk mijn aandacht. Na het spotten van deze prachtfoto’s ging ik meteen op onderzoek uit.

 

De ontwerpster van dit moois, Mickey Philips, komt al haar hele leven in Griekenland. Dat zie je aan haar kleurgebruik, al heeft ze daar zelf een andere verklaring voor: ‘Ik vind wit maar saai’. In Griekenland werd ze geraakt door de mensen in de dorpen tijdens de crisis: ‘Iedereen hielp elkaar, er werd gedeeld, spullen werden geruild. Zo kwamen ze de winter door’. Dat gevoel van verbinding vertaalde ze naar de bordenserie PLAYED; tien verschillende hoekige borden in blauwtinten. Met de bedoeling om samen van te eten, te delen, in gesprek te raken, verhalen uit te wisselen.

 

 

 

 

Met fotografe Pam Kat maakte Mickey de serie Fish Market, foto’s op perspex voor aan de muur. In de hoofdrol de hoekige borden, samen met de lekkerste vissen, schaal en schelpdieren: a perfect match! Zie ik wel zitten bij mij aan de keukenmuur.

 

De fotoserie Fish Market is verkrijgbaar in 3 afmetingen, in een beperkte oplage vanaf € 150 per stuk.

 

Meer informatie? Neem dan even contact op met Mickey.

 

Op Instagram volg je Mickeys projecten in ontwikkeling.

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Fotografie: Pam Kat  Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.