Takken in de vaas. Met bessen

 

 

Monique slaat de herfst het liefst over en verlangt nu al naar kerst. Gelukkig is er iets dat haar opvrolijkt. En het kost bijna niks.

 

 

Herfst. Niet mijn seizoen. Nat, regenachtig, rillerig. Maar er is gelukkig iets waar ik heel vrolijk van word. Takken met bessen. Gewoon van de bloemist, want als je net als ik niet van de herfst houdt, dan hou je ook niet van herfstwandelingen en takken plukken. Als dat al zou mogen in het bos of langs de weg, geen idee.

 

Net gekocht zijn de besjes nog mooi glad en felrood of oranje van kleur. Ik zet ze in een laagje water om dat zo lang mogelijk vast te houden. Vervolgens laat ik ze indrogen en negeer ik ze. Eigenlijk worden ze steeds mooier. Soms laat ik ze wel een jaar staan. Met kerst hang ik er kerstballen in en gedroogde oranje lampionbloemen.

 

Ik wacht tot het even droog is buiten en spoed mij naar de bloemist

 

Vandaag (het regent, en niet zo’n beetje ook) is het weer tijd voor een nieuwe lading takken. Ik wacht tot het even droog is buiten en spoed mij naar de bloemist. Tevreden met mijn score verdeel ik ze over mijn favoriete pot, kan en vaas. Gek, ik hou meer van takken dan van tulpen in huis, maar veel meer van het voorjaar dan van de herfst. Nu lijkt het alweer bijna Kerstmis. Daar hou ik dan wel weer van. Eventjes. Op mijn manier. Daarna lonkt de lente.

 

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.