O wow, waar heb je dat vandaan?

 

Jolanda: Meestal belandden souvenirs ergens onder in de kast. Tót ik dingen ging kopen waar mijn hart wel sneller van ging kloppen, zoals Rondini-sandalen in Saint Tropez…

 

 

Saint Tropez

De Rondini-sandaal dus viert dit jaar zijn negentigste verjaardag, dus het is een blijvertje. Het familiebedrijf, opgericht door Dominique Rondini in 1927, toen hij besloot een unieke handgemaakte leren sandaal te maken, de Tropezienne. Eigenlijk een instant succes waar zelfs tout Paris voor naar het kleine winkeltje in de Rue Georges Clemenceau kwam. De familie Rondini is wel met haar tijd meegegaan en je kunt ze tegenwoordig ook online bestellen, maar gelukkig zijn de sandalen nog van dezelfde tijdloze kwaliteit en uitstraling. En ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het toch veel leuker en een hele belevenis is om ze ter plaatse te kopen.

Rondini St. Tropez

 

 

 

New York

Hoog op mijn verlanglijstje en als je er dan toch bent, hup door naar Tiffany&Co voor een prachtig sieraad met daarop de opdruk – please return to Tiffany&Co NewYork – wie weet brengen ze je ooit nog terug. Allemaal begonnen met Charles Lewis Tiffany in 1837 toen hij aankwam in de Big Apple . Iconisch zijn natuurlijk de prachtige blauwe doosjes waarvan hijzelf zei: ‘Er is één ding dat ik mijn winkel heb dat voor geen geld in de wereld te koop is, ik wil het alleen aan je cadeau doen (wel bij een aankoop natuurlijk) en dat is het blauwe doosje gekroond met een wit lint.’

Tiffany & Co New York

 

 

 

Stockholm

Een waar paradijs voor modeliefhebbers, en zeker als je van een minimalistische Scandinavische stijl houdt, dan kun je niet om het merk Acne heen. Opgericht in 1997 door Johnny Johansson met het ontwerpen van een honderdtal spijkerbroeken met rode stiksels die werden uitgedeeld onder familie en vrienden. Eenmaal opgepikt door de grote modebladen werd het al snel uitgebreid met een dames- en herenlijn. Vooral de wollen canadasjaal is onder de modemeisjes een groot succes.

Acne Studios Stockholm

 

 

 

Alessandria

In deze Italiaanse stad schaf je in de in 1857 door Giuseppe Borsalino opgerichte winkel een prachtige hoed aan. Maar dat kan natuurlijk ook in Florence, omdat je daar toch bent om het Salvatore Ferragamo Museum te bezoeken of in Milaan omdat je nu eenmaal eens in je leven de Galleria Vittorio Emanuele moet hebben betreden. Maar de Borsalino-hoed dus, een prachtige klassieker, met name de panama waar je echt jaren plezier van hebt.

Borsalino Allesandria

 

 

 

Londen

Zeg je Londen, zeg je regen, dus wat dacht je van een paraplu? Ook in ons kikkerlandje een handig attribuut, en dan één in stijl, met een Burberry-ruit. Opgericht in 1856 door Thomas Burberry met  hun eerste winkel in Basingstoke en vooral bekend om de trenchcoat, maar dat is natuurlijk wel in een keer een hele hap van je vakantiebudget.

Burberry Londen

 

 

 

Madrid

En zeg nou zelf: wat is er Spaanser dan een mooie abanico, oftewel een waaier? Ook nog eens heel praktisch om jezelf koelte toe te wapperen. De waaier blijkt trouwens vroeger een communicatiemiddel te zijn geweest waar Tinder nog heel wat van kan leren. Ik ga deze zomer in ieder geval op zoek naar een prachtig exemplaar. Het liefst een van de Spaanse modeontwerpster Agatha Ruiz de la Prada (niet te verwarren met het Italiaanse Prada), die in 1981 haar bedrijf oprichtte en vooral bekend staat om haar prachtige uitbundige kleuren en prints. Hasta la vista mensen!

Agatha Ruiz de la Prada Madrid

 

 

  De Brabantse Jolanda is moeder van vijf kinderen en ziet er graag leuk en hip uit. Dat lukt haar heel goed met haar ‘maar’ 1.58 meter en een klein maatje meer.

witte-balk-met-bol-jolanda