Misschien ook wel even leuk voor ‘de mannen’

 

Een weekje zonder iemand die steeds vraagt wat je vandaag gaat doen. Even de heren uit hun lijden verlost dus.

 

 

 

Vorige week had ik het erover dat ik ontzettend verlang naar de bouwvak, omdat we al wekenlang elke dag om half zes wakker werden getimmerd en gezaagd door de mannen die met ons dak bezig zijn en een tropenrooster hadden ingesteld. Ik noem het vijf uur dertig, om het nog een graadje erger te doen klinken.

 

We zijn daarom maar even “gevlucht” naar Finland. En vanavond zitten we dus ergens op een leuke plek in Helsinki aan tafel met onze Finse vrienden, die vandaag hun drieënvijftigste trouwdag vieren. En daarna terug naar huis, waar het getimmer gewoon doorgaat. Hoewel… misschien zijn ze allang klaar, want zonder mensen die in de weg lopen en alles zien wat er even niet helemaal goed gaat, schiet het natuurlijk een stuk sneller op. De dingen die even misgegaan zijn hebben ze intussen allang opgelost. Merken wij niks van.

 

Hoop ik natuurlijk

Naar huis gaan heeft ook wel weer zo z’n voordelen, want ik had hier ‘in the middle of nowhere’ nogal wat gedoe met KPN en hun MB’s. Om de haverklap sms’ten ze me het percentage dat ik van m’n MB-tegoed had opgesoupeerd, om uiteindelijk m’n internetsnelheid te vertragen. Dan kun je wel een extra bundel voor acht euro kopen, maar zonder wifi gaat die bundel niet werken. Moest ik dus eerst naar een wifi-plek op zoek. Dus: mocht je naar Finland gaan, waar zo ongeveer het hele land bestaat uit ‘the middle of nowhere’ en mocht je niet zonder internet kunnen, dan heb ik hier de tip van de dag: er schijnt iets aan je MB’s te doen te zijn voordat je vertrekt. Anders zit je hier met het gehannes, maar je hebt hier dan natuurlijk weer wel de prachtigste uitzichten (en nog veel meer leuks):

 

 

Zoals ik jaren geleden in een presentatie over ‘The future of paper magazines’ op de universiteit van Oxford Missisippi voorspelde, zouden mensen ooit verlangen naar een ‘wifi-less holiday’, dus daarom zouden papieren tijdschriften altijd populair blijven. Dat was nog in de tijd dat je vakantiegangers in T-shirts met de tekst ‘ik zoek Wifi’ zag, dus toen ik dat verkondigde keken ze me aan of ik gek geworden was. Intussen ben ik erachter dat een wifi-vrije vakantie helemaal niet altijd zo handig en heerlijk is als ik toen voorspelde. Verstand komt met de jaren, zei m’n moeder altijd. En voor de zoveelste keer heeft ze weer eens gelijk.

 

Maarrr…. wifi of geen wifi, op de vlucht voor getimmer of gewoon omdat je graag van de allerprachtigste natuur, zeeën van ruimte, de sauna, ontelbaar veel meren en gezonde lucht wilt genieten: Finland is en blijft fantastisch. Altijd doen als je de kans hebt, krijg je absoluut geen spijt van.

 

Ik wens jou ook een mooie relaxte zomer

 

Liefs van Franska

 

Psst…

Voordat iemand over m’n timmermannen-geklaag valt, ik ben natuurlijk wel echt blij met ze en zorg ook voor koek bij de koffie en een ijskoud biertje aan het einde van de werkdag.

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska