Mini-pancakes zijn het perfecte ontbijt!

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Mini-pancakes zijn het perfecte ontbijt!

 

 

Er zijn uitvindingen, zo simpel, zo slim, dat je je afvraagt: waarom heb ik dit niet bedacht?Mini-pancakes vallen in die categorie. Die lekkere dikke Amerikaanse pancakes, weet je wel? En dan klein, en een heleboel. Op een bordje. Met veel maple syrup erover. Mensen: briljant!

 

The Naughty Fork begon met het idee op haar Instagram-account (met het geweldige motto: I’ll start my diet tomorrow). Hierop verscheen een filmpje van een kom vol piepkleine pancakes. Het brein achter dit briljante ontbijtje, Samantha Schnur uit Miami, is gespecialiseerd in dit soort vies-lekkere gerechten. Haar variatie-tip voor het schattige pannenkoekjes-ontbijt: mini-m&m’s door het beslag en een handje erover, om te decoreren. Kan ook met chocolate chips, laat ze zien in het filmpje. Toppertje!

 

Geen hogere wiskunde
Andere Amerikaanse websites geven een stap-voor-stap beschrijving van de mini-pancakes. Geen hogere wiskunde: gewoon een recept voor pancakes volgen en met een spuitzak piepkleine blopjes beslag in een koekenpan spuiten. Die bakken en worden dik en fluffy, en dan gaan ze in een kom. Rondje internet levert mooie varianten op: met discodip, met poedersuiker (duh), plakjes banaan, Nutella en zelfs net als cornflakes, in een kommetje met melk. Maar die vindt alleen de hond lekker, is de uitkomst van dat experiment. De oer-versie van Samantha was eigenlijk best simpel: een dikke klont roomboter en een zee aan maple syrup, klaar.

 

Ping, eten!
Als ik kijk naar die dikke pannenkoekjes, schiet mij ook te binnen: poffertjes. Dat hebben ze in Amerika niet, maar met magnetron-poffertjes kunnen wij die stappen met pan, boter en spatel helemaal overslaan en meteen tot de kern komen: als de magnetron ping zegt, heb je binnen seconden veel koolhydraten met suiker in een kommetje. Heeft iemand dit al geprobeerd?

 

 

Door: Redactie FavorFlav