‘Mijn kinderen willen niet komen als mijn nieuwe partner er is’

 

Mieke is nu drie jaar gescheiden van haar ex, waarmee ze drie kinderen heeft. De afgelopen twee jaar hebben ze nog wel samen Kerstmis gevierd als gezin, maar dit jaar doen ze dat niet meer.

 

 

Vanwege corona, maar ook omdat Mieke daar geen zin meer in heeft. Ze wil liever dat haar kinderen haar nieuwe vriend Tom leren kennen.

 

‘Toen mijn ex Steef en ik uit elkaar gingen, hebben we het echt zo goed mogelijk proberen te doen. Ook al konden we elkaars bloed weleens drinken, we lieten het voor de kinderen zo min mogelijk merken. Daarom hebben we de eerste twee jaar ook nog samen Kerstmis gevierd. Dat is toch een feest waar het draait om samenzijn en we vonden het belangrijk dat de kinderen wisten dat we nog gewoon door een deur konden.

 

Maar achteraf weet ik niet of dit de juiste beslissing is geweest. We hebben het natuurlijk met goede bedoelingen gedaan, maar ik heb het idee dat de kinderen daardoor niet echt hebben geaccepteerd dat we echt uit elkaar waren. Waarschijnlijk hadden ze hierdoor nog steeds hoop dat we weer bij elkaar zouden komen. Daarom waren ze ook absoluut niet blij toen ik afgelopen februari Tom leerde kennen.

 

Onze relatie is best wel snel gegaan, ook door corona. We woonden ver van elkaar vandaan en zagen elkaar dus voornamelijk in het weekend. Maar omdat iedereen moest thuiswerken, besloten we eigenlijk al heel snel dat hij bij mij in zou trekken. Ik heb het grotere huis en nu hebben we allebei een aparte werkkamer. Zo konden we vaker samenzijn en niet alleen in het weekend. Want in het weekend wilde ik ook weleens wat met mijn kinderen doen. Daar kwam nog eens bij dat we vanwege corona ook niet continu onderweg wilden zijn.

 

Het samenwonen beviel eigenlijk vanaf het eerste moment heel goed. Maar omdat het zo snel is gegaan heb ik mijn kinderen niet echt op de hoogte gehouden van het feit dat Tom nu daadwerkelijk bij me woont. Ze hadden hem nog maar twee keer ontmoet en ze deden hartelijk genoeg, maar ik merkte aan alles dat ze het niet goedkeurden.

 

En die goedkeuring is nooit gekomen. Sterker nog, het is nu gewoon een openlijke afkeuring. Ze vinden dat ik Steef heb laten vallen, dat ik niet nadenk doordat ik zo snel samenwoon en ze zeggen nu ook dat ze Tom een saaie vent vinden. Ik vind het zo kinderachtig van ze — dit zijn geen kleine kinderen meer hè, mijn jongste is 17.

 

Blijkbaar gingen ze er al die tijd van uit dat we kerst nog wel in de oude samenstelling zouden vieren. Maar dat zou betekenen dat Tom alleen is. Dat vind ik niet leuk en dat wil ik ook helemaal niet, ik wil het met hem vieren. Maar ook met m’n kinderen, en zij weigeren nu te komen als Tom er ook is. Steef houdt zich een beetje op de vlakte, al weet ik dat hij ook niet echt zit te wachten op nog een extra gast aan tafel. Zeker niet als dat m’n vriend is. Maar moet ik mijn kinderen dan helemaal niet zien met kerst?’

 

Door: Mieke