Franska’s Kerstdiner Voorpret (het dessert)

Geen idee meer waar ik dit ooit gevonden heb, ergens in een Australisch blad ofzo (niet bij Donna Hay, dat weet ik wel), maar dat maakt niet uit. Het is een succesnummer geworden intussen. Als ik een stress-vrij en superlekker dessert wil maken, staat deze dus bovenaan m’n lijst.

 

De Raspberry & Meringue fool

Of in slecht Nederlands: Frambozen en Schuim-Fool. Ik blijf het altijd fool noemen, omdat ik niet op een Nederlands woord kan komen voor dit lekkers. En officieel horen er lavendel-shortbread cookies bij, maar dat heb ik nog nooit gedaan. 
 

Dit heb je nodig (voor 6 personen):

  • Een zak diepvries frambozen (ontdooid)
  • Klein bakje verse frambozen voor de garnering
  • Sap van een halve citroen
  • Kristalsuiker naar smaak
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 12 stukken wit meringueschuim van de bakker
  • 6 takjes verse munt
  • 6 mooie glazen

 

Zo maak je het:

Pureer de frambozen. Breek het schuim in walnoot-formaat stukken. Leg ze in een kom. Dan doe je de room en de gepureerde frambozen erbij. En eventueel wat suiker. (doe ik nooit) Schep het heel voorzichtig door elkaar met een spatel, zodat er een mooi marmer-effect ontstaat. Verdeel het over de glazen en laat die tot max 12 uur in de koelkast staan.

 

Versier ze vlak voor het opdienen met de verse frambozen en een takje munt. Dat takje laat ik trouwens ook wel eens weg. Net zo lekker.

 

Eet smakelijk!

 

PS. Mag eventueel best een glaasje ijskoude witte dessertwijn bij. Heb ik nog nooit iemand over horen klagen. Dus zal wel goed zijn.

Door: Franska

Afbeelding van Franska