Mijn jongere grote liefde

 

Britt leerde Jochem kennen op een festival toen ze 36 was. Een bloedmooie jongen van 25, als een blok viel ze voor hem. En tot haar stomme verbazing viel hij ook voor haar…

 

 

‘In het begin wist ik niet zo goed wat ik ermee aan moest, een relatie met een man die elf jaar jonger is. Want de tijd van alleen maar lol hebben was wat mij betreft wel voorbij. De biologische klok tikte genadeloos en ik wilde dolgraag een gezin. Maar na een tijdje trok Jochem bij me in en een jaar later was ik zwanger van ons eerste kind. Gelukkig wilde Jochem graag een jonge vader zijn dus mijn droom kwam uit.
 

Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en hebben we drie jongens. Maar het leeftijdsverschil begint me op te breken. Jochem houdt nog steeds wel van een feestje, maar ik kan zijn tempo gewoonweg niet meer bijhouden. Dat irriteert hem soms, maar als je drie jonge kinderen hebt en een drukke baan dan is het toch niet zo gek dat je in het weekend geen puf meer hebt?
 

Volgens mij kom ik ook langzaam in de overgang, want af en toe heb ik al last van opvliegers.

En hoewel ik heel erg op mijn voeding let word ik steeds zwaarder. Toen hij me laatst in bad zag stappen zei hij terloops, terwijl hij in mijn heupen kneep: ‘Nou, je bent wel wat dikker geworden hè?’
 

Sindsdien ben ik me extra bewust van mijn lijf. Ik ben als de dood om nog dikker te worden, wat gezien de overgang gewoon echt aan de orde is. Ik ben zo kritisch naar mezelf dat ik mezelf voortdurend vergelijk met vrouwen van vijfendertig. Nooit heb ik last gehad van jaloezie, maar nu… Als we samen door de stad lopen en er een mooie jonge vrouw voorbijloopt volg ik altijd Jochems ogen om te zien of hij naar haar kijkt.
 

Door zijn opmerking ben ik heel onzeker geworden. Het is zo funest voor mijn zelfvertrouwen dat ik ook in bed geremd ben. Ik kleed me uit in het donker en ontloop hem zoveel mogelijk in de badkamer als ik wil gaan douchen.
 

Om mijn gewicht nog een beetje onder controle te houden sport ik heel veel, terwijl ik er helemaal geen zin in heb. Ik draag hippe kleding en ga om de drie weken naar de kapper om mijn uitgroei bij te laten werken. Omdat er van mijn borsten na drie zwangerschappen niets meer over is, overweeg ik zelfs een borstvergroting. En al jaren gebruik ik botox en fillers om mijn rimpels te verhullen.  
 

Heel eerlijk gezegd word ik gewoon moe van mezelf. Want eigenlijk ben ik heel bang dat ik door Jochem word ingeruild voor een leukere, frissere en vooral jongere vrouw. Met hem hierover praten vind ik moeilijk omdat ik niet als een oude zeur wil klinken. Dat is niet sexy en dat wil ik wel voor hem zijn. En de teugels laten vieren durf ik niet omdat ik als de dood ben dat ik Jochem dan zelf in de armen van een jongere vrouw drijf…’
 

 

Door: Britt