Mijn irritatie van de dag

may telefoon fb

 

Waarom heb je ineens voor alles een app nodig?

 

 

Ik ga heus niet zeggen dat vroeger alles beter was, echt niet. Maar overzichtelijker, dat was het wel. Meestal. Ik kan er enorm van genieten dat ik nu bij wijze van spreken wachtend voor een rood stoplicht een factuur kan betalen. Maar er zijn ook momenten dat ik denk: vooruitgang is niet altijd verbetering.

 

Neem onze nieuwe geluidsboxen. Beeldschoon en een geluid alsof je in het concertgebouw zit. Maar het hele systeem werkt via een app, dus als ik lekker Autumn in New York via Spotify beluister en mijn telefoon gaat, dan knalt die conversatie keihard door mijn boxen.

 

Of keukenapparatuur, ook zoiets. Tegenwoordig heb je overal een app voor nodig. Nieuwe ketel? Die werkt met een app. Vaatwasser? Jawel, aansluiten met een app. Dat doe ik natuurlijk niet, maar het apparaat vraagt er wel steeds om. Gisteren meldde ik mijn dochter aan voor een open dag van een middelbare school. Voel je hem al aankomen? Op de site zelf stond een QR-code (maar hoe scan je die als je de site via je telefoon bekijkt?) en de vraag om de aanmelding te doen door het downloaden van… een app.

 

Ik denk dat ik morgen gewoon even ouderwets opbel. Of ik rij even langs, maar dan moet ik in een wel heel gekke bui zijn.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach