Dit is waarom ik zo’n fan ben van Reizen Waes

 

Ik had nog nooit van Tom Waes gehoord, maar toen ik in coronatijd zijn reisprogramma over Nederland zag was ik op slag fan van deze Belg en zijn geluidsman Pascal Braeckman.

 

 

Je kon tijdens de coronapandemie nergens heen en dus zat ik aan de buis geplakt toen ik Reizen Waes Nederland zag waarin avonturier Tom Waes met zijn team door Nederland trok. Door de stromende regen wandelden ze over het Pieterpad en toen ze in de Achterhoek een paar jongens achter een trekker zagen waterskiën moest Tom dat natuurlijk ook even proberen. Hij vond de meest exotische plekken gewoon hier om de hoek en het plezier spatte van het scherm. Ik was op slag fan van Tom en zijn geluidsman Pascal.

 

Zij kennen elkaar al sinds 2004, maken al jaren samen het programma Reizen Waes en bezoeken daarvoor de verste uithoeken van de wereld. Onbevangen gaan Tom en Pascal op zoek naar mooie verhalen van lokale bewoners op plekken waar de gemiddelde toerist niet zo snel naartoe zal gaan. Van tevoren is er geen team dat een bestemming alvast gaat verkennen, en ze hebben daarom vooraf ook geen idee hoe een reis zal verlopen en wie ze tegen zullen komen, en dat levert dus dit fantastische programma op.

 

Daarover zei Pascal al eens: ‘De mensen met wie je op pad bent zijn het allerbelangrijkste, de rest is bijzaak. Je kan in het lelijkste boerengat terechtkomen – al geloof ik niet dat iets ooit echt lelijk is, het gaat erom wat je mooi vindt –, maar als je dat kan delen met fijne mensen, hou je er toch een mooie ervaring aan over.’ En hoe gaaf is het dan om met een van je beste vrienden al zo lang samen te werken en op reis te gaan?!

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Pascal Braeckman (@pascalbraeckman)

 

Inmiddels zijn de grenzen weer gewoon open en hebben Tom en Pascal een tweede serie gemaakt waarin ze een aantal wereldsteden bezoeken. Het avontuur lonkt in de loeidrukke steden Mumbai, Nairobi en São Paulo en zelfs in het idioot hete Dubai hebben ze weer prachtige verhalen gevonden.

 

Kijken dus, Reizen Waes Wereldsteden zondag om 20.18 uur op NPO3.

 

Bron: Klj.be // Beeld: NPO

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit