Mijn geheime verslaving

say yes to the dress

 

Ik kan prima maathouden met alcohol, ik rook niet en heb nog nooit geblowd. En toch heb ik een (geheime) verslaving.

 

 

 

Die heeft niks met een zucht naar drank, sigaretten of geestverruimende middelen te maken en brengt me gelukkig ook niet naar de financiële afgrond. Het is een prettige verslaving die me helpt om de dag vrolijk af te sluiten of om stoom af te blazen na een volle werkweek.

 

Als er niemand thuis is, ga ik op de bank zitten en verdwijn ik even helemaal in mijn eigen witte wereldje van ‘Say yes to the dress’, het programma over Kleinfeld, een enorme bruidsmodezaak in New York, dat al jaren op de buis is. Talloze bruiden zag ik in de bruidsjapon van hun dromen voor hun moeder, schoonzus of vriendin staan en verwachtingsvol naar ze kijken. Om vervolgens van hun entourage te horen dat ze het helemaal niks vinden. Het decolleté is (voor de preutse moeders onder ons) veel te laag, de jurk maakt je te dik, de rok heeft veel te veel of juist te weinig volume, er is altijd wat te mekkeren.

 

Die arme bruid is dan zo beteuterd dat haar favoriete japon wordt afgebrand en er geen andere jurk in die hele winkel te vinden is die kan tippen aan die ene. Weg droom van luxe kant en glimmende tierlantijntjes. Het kopen van de jurk der jurken wordt zo een drama van jewelste en ik zie het allemaal op het scherm gebeuren. Je zal zo’n schoonzuster from hell krijgen zeg. Of je moeder ziet je het liefst als een non in een hooggesloten japon met lange mouwen naar het altaar schrijden… Hoog tijd voor het geheime wapen: Randy Fenoli. Deze uberpositivo weet wel raad met lastige schoonmoeders of krengerige jaloerse zusters. Altijd tovert hij een jurk uit het rek waar de bruid dolblij van wordt en waar de moeder huilend haar zegen aan geeft. Eind goed al goed.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kleinfeld Bridal (@kleinfeldbridal)

Ik weet precies wat er gaat komen en toch wil ik het zien, het is gewoon verslavend vrolijk. Het is jammer dat ik al getrouwd ben want ik had er een moord voor gedaan om door Randy geholpen te worden bij het uitzoeken van m’n bruidsjapon. Gelukkig is er TLC, want ik gun iedereen een Randy Fenoli in zijn leven. Vanavond om 19.00 uur is er weer een verse aflevering op TLC, ik ben dus even niet bereikbaar, dat snap je.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit