Mijn ex-vriend probeert me af te persen

 

Na een relatie van een paar maanden voelt Sandra dat ze niet meer verliefd is op haar nieuwe vriend Bart. Maar als ze de relatie verbreekt begint de ellende.

 

 

‘Na mijn scheiding had ik helemaal geen behoefte aan een nieuwe man. Ik moest mezelf weer terugvinden nadat ik erachter was gekomen dat mijn ex me jarenlang bedrogen had. Om me nog een trap na te geven zei hij dat hij me al jaren niet meer aantrekkelijk vond. In één klap was al mijn zelfvertrouwen weg en dacht ik dat ik nooit meer een man zou kunnen vertrouwen.  

 

Toen mijn kinderen eenmaal de deur uit waren kreeg ik langzaam meer tijd voor mezelf. Ik nam een abonnement op de sportschool en na een jaar hard trainen was ik 25 kilo afgevallen. Ik liet mijn ogen laseren en kleurde mijn grijze haren. Hoewel ik erg moest wennen aan mijn nieuwe spiegelbeeld voelde ik me als herboren. Mensen die me een tijdje niet hadden gezien herkenden me zelfs bijna niet.

 

Als ik met vriendinnen uit was had ik aan aandacht geen gebrek. Dat voelde soms nog wel ongemakkelijk omdat ik dat helemaal niet meer gewend was. Maar al snel kwam ik erachter dat de meeste mannen eigenlijk alleen maar geïnteresseerd waren in een one-night-stand en dat was niks voor mij.

 

Via een datingsite leerde ik Bart kennen en we hadden meteen een klik. Ik vond het prima om eerst een tijdje met hem te mailen en te bellen. Uren zaten we aan de telefoon en het leek wel alsof we elkaar al jaren kenden. Toen we elkaar voor de eerste keer in het echt ontmoetten voelde het dan ook heel erg vertrouwd. Na twee dates bleef ik al bij hem slapen en ging er een wereld voor me open. Het was een verademing om te merken dat Bart me zo aantrekkelijk vond. We konden niet van elkaar afblijven, het was alsof ik eindelijk ongeremd kon genieten.

 

Omdat we niet bij elkaar in de buurt woonden konden we elkaar door de week niet zien. Vandaar dat we elkaar vaak tot laat in de avond flirterig zaten te appen. Voor de grap stuurde ik hem een keer een foto van mezelf in lingerie. Bart vond dat fantastisch en spoorde me aan om verder te gaan.

 

Steeds vaker vroeg hij om sexy foto’s. In het begin vond ik dat wel grappig want het streelde mijn ego dat hij me zo aantrekkelijk vond. Maar op een gegeven moment kreeg ik er toch een vervelend gevoel bij. Maar als we elkaar dan weer zagen wuifde hij dat weg. Hij bedoelde er toch niets mee, hij was gewoon zo gek op me. Maar Bart werd steeds dwingender.

 

Soms appte hij me wel tien keer op een avond met de vraag om een foto en liet me dan ook heel precies weten wat hij wilde zien. Het voelde steeds ongemakkelijker maar ik deed toch wat hij me vroeg. Tot ik me realiseerde dat ik gebruikt werd. Onbegrijpelijk, hoe had ik zo dom kunnen zijn? Ik was er gewoon met open ogen ingetuind. Deze man had mijn vertrouwen gewonnen en liet me dingen doen die ik normaal gesproken niet in mijn hoofd zou halen. Maar ik was zo verliefd…

 

Met een paar woorden appte ik dat ik hem niet meer wilde zien, maar toen was het te laat. Bart appte me meteen terug dat hij mijn pikante foto’s onder zijn vrienden zou verspreiden als ik geen naaktbeelden van mezelf zou sturen. Ik voelde alle energie uit mijn lijf trekken toen ik dat las. Natuurlijk probeerde ik hem direct te bellen maar hij reageerde niet.

 

Nu krijg ik dagelijks appjes van hem waarin hij nieuwe foto’s eist en als ik hem zijn zin niet geef dreigt hij beelden van mij op internet te zetten. Ik ben inmiddels radeloos en weet dat ik naar de politie moet gaan om aangifte te doen. Deze situatie waar ik in ben beland voelt zo eenzaam en ik kan mijn verhaal met niemand delen, want ik schaam me zo verschrikkelijk dat ik dat nog steeds niet durf. En tot die tijd kan Bart zijn gang blijven gaan.’

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit