Mijn ex claimt nu al de kinderen voor kerst

 

De zomer loopt op zijn einde maar Anna May moet nu al nadenken over de kerst omdat John, haar ex, een onmogelijke eis heeft…

 

 

‘Terwijl ik lekker van de zon op mijn balkon genoot hoorde ik mijn dochter Benthe binnenkomen. Met een harde klap ging de voordeur dicht en werd er een tas op de grond gegooid. Boos kwam ze naar buiten lopen en liet zich met een diepe zucht op een van de stoelen zakken. Ze beet op haar lip en met ingehouden woede begon ze vertellen.

 
Hoe het weer een stom weekend was, want de nieuwe vriendin van papa was er weer. Dat die vrouw veel te veel haar best deed om aardig gevonden te worden. En dat papa nu al aan haar zat te trekken voor de kerst. Dat ze daar nog helemaal niet over na wilde denken. Dat ze skiën echt wel leuk vindt, maar dat ze ook graag bij haar familie wil zijn. Juist met kerst. Bij haar oma en haar neefjes en nichtjes. Waar het in ieder geval wél normaal is allemaal.

 
Ik laat haar maar even uitrazen. Benthe was de afgelopen dagen samen met haar broertje bij haar vader en zoals altijd heeft ze even nodig om weer tot zichzelf te komen. Het valt ook niet mee voor een meisje van zestien om je vader met een nieuwe liefde te zien.

 
Als ik later op de avond even doorvraag hoor ik dat John in de kerstvakantie samen met zijn vriendin en onze kinderen naar een superluxe ski-oord wil. Typisch iets voor John om de nadruk te leggen op superluxe. Dat was een van de redenen waarom ik zijn gedrag op den duur heel vervelend vond worden. Het succes van zijn bedrijf was hem in mijn beleving nogal naar zijn bol gestegen. Het beste was nog niet goed genoeg, alles moest duur zijn. Van zijn nieuwe gympen tot zijn auto. En waar we vroeger altijd gewoon gezellig met de kinderen gingen kamperen, moesten we nu opeens naar een villa met zwembad.

 
Doodmoe werd ik ervan. Het leek wel of John totaal vergeten was waar hij vandaan kwam. Ik probeerde er weleens met hem over te praten maar dan werd hij altijd boos en verweet hij me dat ik ondankbaar was. Hij werkte toch zeker zo hard voor ons? Als ik hem dan zei dat ik dat heus wel waardeerde, maar dat ik niet wilde dat hij door het geld zou veranderen, dan begreep hij dat niet.

 
Uiteindelijk dreven we uit elkaar en toen hij een affaire kreeg was ik niet eens verbaasd. Voor de kinderen vond ik het verschrikkelijk, maar het gaf mij ook een zekere rust. Ik hoefde mijn best tenminste niet meer te doen om de schijn op te houden dat ik gelukkig was.

 
Benthe is net als ik en heeft niet zoveel met luxe. Haar jongere broertje is wel vaak onder de indruk van dure dingen. Hoewel ik probeer om dat een beetje de kop in te drukken, krijgt hij van zijn vader altijd zijn zin als hij de nieuwste telefoon of spelcomputer wil. Steeds als ik John erop wijs dat hij niet van die dure dingen voor de kinderen moet kopen, vindt hij dat ik me er niet mee moet bemoeien. We zijn toch uit elkaar? Hij doet het opvoeden voortaan op zijn manier. Maar de kinderen hebben we toch samen en het is toch in hun belang dat we ze opvoeden tot leuke mensen die niet alleen maar met dure spullen bezig zijn? 

 

En dan is daar nu dus een superluxe skivakantie. Een ruime week samen met hun vader en zijn vriendin naar Zwitserland. Natuurlijk gun ik het mijn kinderen om met vakantie te gaan tijdens de feestdagen, maar John vergat even dat kerst dit jaar op een zaterdag en zondag valt. Dus als ze die week weg zijn dan zie ik mijn kinderen tijdens de feestdagen helemaal niet meer, want ze komen pas terug op zondag en dan is het alweer 2 januari.

 
Natuurlijk hebben we in het ouderschapsplan een verdeling van die dagen gemaakt, maar nu moet ik weer de spelbreker zijn omdat ik wil dat hij zich aan die afspraken houdt. Voor Benthe vind ik het ook heel naar dat haar vader zomaar over haar gevoel heen walst. John weet maar al te goed hoe graag ze samen met haar neefjes en nichtjes met kerst bij mijn moeder is. Ze heeft het al zo moeilijk met de scheiding en nou komt dit er ook nog bij. Moet ze weer partij kiezen en dat wil ze niet. 

 
Eerlijk gezegd vind ik het echt een rotstreek van John om mij zo voor het blok te zetten. De zomer is nog niet eens afgelopen en nu moet ik alweer met hem in discussie over de feestdagen, daar heb ik zo geen zin in. Dat hij op vakantie wil snap ik best, maar dan moet hij niet van die onmogelijke eisen gaan stellen.’

 

De naam van Anna May is gefingeerd, haar echte naam is bekend bij de redactie.

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail het dan aan ons via info@franska.nl