‘Mijn buurman ontkent keihard dat hij mijn auto heeft beschadigd’

Als Tina het portier van haar nieuwe auto open wil maken wacht haar een nare verrassing.

 

 

‘Al jaren droomde ik van een eigen autootje zodat ik niet meer ’s avonds laat op de fiets naar mijn werk zou hoeven. Omdat ik vaak nachtdiensten werk en dan aan het einde van de avond moet beginnen, fiets ik meestal in het donker en dat ging me steeds meer tegenstaan. Na al die jaren hard werken vond ik dat ik beter vervoer verdiend had. Omdat ik zelf geen verstand heb van auto’s zocht mijn man naar een compacte, zuinige wagen die niet te oud was. Liefst zo eentje die bij een oud vrouwtje in de garage had gestaan.

 

Hoe toevallig dat hij zo’n pareltje voor me vond. Weliswaar al vijf jaar oud, maar puntgaaf. De motor draait als een zonnetje en er was geen krasje op de lak te bekennen. Inderdaad, er wàs geen krasje te bekennen, want tot mijn grote schrik zag ik van de week een flinke deuk in het portier aan de bestuurderskant zitten. Terwijl ik zeker weet dat die er niet zat toen ik mijn auto die ochtend in alle vroegte op het parkeerterreintje van ons woonerf zette. Ik parkeerde hem tussen het plantsoen aan de ene en de rode auto van mijn buurman aan de andere kant. Gedachteloos deed ik de deur op slot en liep naar huis, blij dat ik mijn bed in kon na een lange nachtdienst.

 

Maar toen ik aan het einde van de middag nog even een boodschap wilde doen zag ik opeens een forse beschadiging in het portier zitten. Voorzichtig haalde ik mijn vinger langs de deuk en zag dat er iets met grof geweld tegenaan was gekomen want er zat een langwerpige vervorming in waar de autolak helemaal af was. Koortsachtig dacht ik na hoe dat nou kon komen. Toen ik in de parkeergarage van het ziekenhuis in mijn auto was gestapt was de deur nog helemaal in orde, anders was het me zeker wel opgevallen. Daarna ben ik direct naar huis gereden en heb ik mijn auto geparkeerd. Opeens realiseerde ik me weer dat ik hem naast de rode auto van mijn buurman had gezet. Maar dat moet hij toch gemerkt hebben als hij de deur van zijn auto zo hard tegen die van mij had geduwd? Er komt niet zomaar een forse beschadiging in de carrosserie van mijn auto.

 

Ik baal er enorm van. Niet alleen omdat mijn mooie autootje waar ik zo lang voor gespaard had nu beschadigd is, maar ook omdat mijn buurman keihard ontkent dat hij er iets mee te maken heeft. Want toen ik bij hem aanbelde en zei wat er gebeurd was keek hij me alleen maar kwaad aan en zei dat ik er zeker van uitging dat hij het had gedaan. Maar hoe wilde ik dat dan bewijzen?

 

Terwijl ik lag te slapen kon iedereen wel zijn auto op het terrein hebben gezet en wie zegt dat hij degene is geweest die mijn auto kapot heeft gemaakt? Dan zou hij toch zeker wel even bij mij hebben aangebeld om deze schade te melden?  

 

Verbouwereerd liep ik weer terug naar mijn eigen huis want ik wist vrijwel zeker dat de buren er verantwoordelijk voor zijn. Mijn buurvrouw is slecht ter been en kan niet zo makkelijk in en uit een auto stappen. Ik zie haar dan altijd het portier wagenwijd opendoen zodat ze zich aan de deur vast kan houden terwijl ze zich in de stoel laat zakken. Het kan haast niet anders dan dat de deur van hun auto heel hard tegen die van mij aan is gekomen, want precies op die plek is de lak weg en zit er een flinke deuk. Toen ik nog een keer heel goed naar de deuk keek, dacht ik ook wat roods te zien. Zou dat dan niet de rode lak van de auto van de buurman kunnen zijn? Omdat ik me afvroeg of ik niet toch gelijk had ben ik nog een keer naar de buurman gelopen, maar hij lachte me haast uit. Hij wist zeker dat hij het niet geweest was en deed toen nog net niet de deur voor mijn neus dicht.

 

Volgens mijn man moet de deur uitgedeukt en opnieuw gespoten worden. Een dure reparatie die me ook nog eens vijf schadevrije jaren bij mijn verzekering kost, of ik moet het bedrag zelf betalen. En dat terwijl ik juist zo blij was met mijn puntgave wagentje. Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik erger vind: dat mijn auto die ik met mijn zuurverdiende geld kocht nu al beschadigd is, of dat mijn buurman keihard ontkent dat hij de schade veroorzaakt heeft.’

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl