Agneta begon na haar zestigste weer te daten

‘Ik lag er wakker van hoe dat moest in bed, als dat er ooit weer van zou komen.’

 

‘Na een huwelijk van vijfendertig jaar werd ik een paar jaar geleden weer single. Dat was mijn eigen keuze, dus prima. Ik vond het heerlijk om niet langer vast te zitten in die sleur van elke dag meer van hetzelfde, was opgelucht om niet meer te hoeven voelen dat er totaal geen passie meer tussen ons was en vond het een bevrijding om geen rekening meer te hoeven houden, want dat had ik al veel te lang gedaan. Al dolgelukkig met mijn eigen appartement, mijn eigen leven met vriendinnen en de kinderen, vond ik ook nog eens een baantje als receptioniste bij een notariskantoor. Drie dagen van zes uur. Precies goed en precies wat ik wilde.

 

En toch, hoezeer ik het ook getroffen had met mezelf in mijn nieuwe leven, ging het op een gegeven moment een beetje knagen. Ik hield mezelf voor dat ik helemaal niet op zoek was naar een man, maar ondertussen leek het me wel gewoon fijn om af en toe een man te hebben om eens mee uit eten of naar de film te gaan. Op een dag werd ik voorgedragen als lid van een sociëteit. Veel leuker dan een datingsite, leek me. Inderdaad een schot in de roos. Met telkens andere activiteiten om al dan niet aan deel te nemen en een heleboel leeftijdgenoten om mee op te trekken, kon ik wel vier avonden in de week onder de pannen zijn als ik wilde.

 

Al na een paar weken maakte ik kennis met een man. Ongeveer van mijn leeftijd en hartstikke onderhoudend en grappig. Hij stelde voor om met me mee op te fietsen naar huis. Dat leek me leuk, maar ik ging me ook meteen ernstig veel zorgen maken over hoe dat nou moest als het, want je wist maar nooit, van seks zou komen. Alleen al het idee om na zoveel jaren op mijn leeftijd weer uit de kleren te moeten! Een lijf gaat nu eenmaal zijn eigen gang met het stijgen der jaren en mooier was het er allemaal niet op geworden.

 

‘Een ander keertje,’ zei ik dat we samen op zouden fietsen. Gelukkig drong hij niet aan. Daarna zag ik hem niet meer. Tot een maand geleden. Hij had aan me gedacht. Ik ook aan hem. Ik had zelfs naar hem uitgezien, me allerlei dingen in mijn hoofd gehaald. Dus een wijntje dan maar en op één been konden we niet staan. Om het hem makkelijk te maken stelde ík dit keer voor om samen op te fietsen. Naar mijn huis, waar we samen in bed belandden voordat ik er erg in had.

 

Of het meeviel? Het was alsof er geen jaren tussen hadden gezeten sinds ik jong was. Wat ik niet had bedacht is dat we allebei op leeftijd en verre van perfect zijn en dat het daardoor juist heel natuurlijk voelde. Daarbij was het zo spannend en raakte ik zo opgewonden dat het me ook niet meer kon schelen wat hij van me dacht en hoe ik overkwam. Het is niet bij die ene keer gebleven en elke volgende keer was weer even zalig. Wie had dat ooit durven dromen! Niet alleen een heel nieuw leven maar ook een nieuw seksleven. En dat op mijn leeftijd.’

 

 

Agneta’s naam is vanwege privacy gefingeerd.
Haar echte naam is bekend bij de redactie.

 

Moet jou ook iets van het hart en wil je dat (anoniem) met ons delen? Stuur dan een mail naar info@franska.nl onder vermelding van ‘Dit moet ik even kwijt’. 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl