Mensen vertellen: ‘dit is de slechtste reactie op ‘ik hou van je”

 

Aiii, deze is pijnlijk. Niets zo eng om voor het eerst je gevoelens te uiten bij iemand waar je dolverliefd op bent.

 

 

Zeker als je niet helemaal zeker weet of het wederzijds is of niet. Sterker nog, ik heb nooit de ballen gehad om dit uit m’n strot te krijgen tegen iemand van wie ik twijfelde over wat zijn antwoord zou zijn. Nu heb ik het sowieso pas tegen één partner uit m’n mond gekregen, dus nee, ik ben geen daredevil op het ‘I love you’-gebied. En als ik de reacties op dit Reddit-topic lees, gaat daar binnenkort geen verandering in komen. Check deze reacties maar op de vraag ‘What’s the worst response to ‘I love you’?’

 

1. ‘Ik zie je wel bij natuurkunde.’

 

2. ‘HA! Oh, sorry. Je maakt geen grapje, of wel?’

 

3. ‘Complete. Stilte.’

 

4. ‘…Als een vriend. Toch?!’

 

5. ‘…Dat is aardig.’

 

6. ‘Dat gaat vanzelf wel weer over.’

 

7. ‘Oké.’

 

8. ‘We moeten praten.’

 

9. ‘*blauw vinkje*’

 

10. ‘Aha, goed om te weten.’

 

11. ‘Dankjewel.’

 

12. ‘Ik heb honger, zullen we wat gaan eten?’

 

13. ‘Ah, ik hou ook van jou, bestie.’

 

14. ‘Weet ik.’

 

15. ‘Sorry, hoe heet je ook alweer?’

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer