Mensen kussen de hond meer dan hun partners

 

Al zou het toch raar zijn als je een beste vriend dan weer liever kust of mee naar bed neemt dan je partner. Of ligt dat aan mij?

 

Soms mag Monti met me mee naar huis als May op reis of vakantie is. Ik verheug me dan al weken, herschik de hondenkoekjes in de la en koop minikomkommers, want die vindt ze lekker (geen grapje). Ik ben een hondentante gone wrong. Bij binnenkomst krijgt ze knuffels en kussen, tussendoor ook en als ik één seconde de kamer uit moet, dan doe ik alsof we elkaar nooit meer zien. En wat blijkt? Mensen kussen de hond in hun leven meer dan een partner.

 

Riley’s Organic (een organic dog treat company, ja, die bestaan) deed een onderzoek naar kussende hondeneigenaren in de USA. 52 (!) procent bedelft de hond in kwestie onder meer kusjes dan man- of vrouwlief. Ik durf te beweren dat dit niet alleen in Amerika zo is, maar dat wij Nederlanders niet onderdoen met het zoenen van onze honden. Ik denk zelfs dat op een slechte logeerdag Monti er beter vanaf komt dan mijn vriend. Hé, ik ben gewoon eerlijk en Monti is nu eenmaal de knuffelbaarheid zelve. Net als Saar, onze andere logeerhond. Wat ik wel bijzonder vond was dat ook weer 52 procent liever in bed lag met de hond dan met de partner. Noem me normaal, maar dat vind ik curieus. Hoe het allemaal zo komt? Een verbluffende 94 procent ziet de hond als één van de beste vrienden, vandaar. Al zou het toch raar zijn als je een beste vriend dan weer liever kust of mee naar bed neemt dan je partner. Of ligt dat aan mij?

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans