Mensen die hun bed opmaken zijn gelukkiger

 

Geen zin om met die lakens in de weer te zijn net nadat je uit bed bent gestapt? Je kunt maar beter wél je bed opmaken, blijkt.

 

Want, wat wil nou het geval? Mensen die hun bed netjes opmaken zijn gelukkiger dan mensen die de boel gewoon de boel laten. Bovendien hebben mensen met een net bed ook méér seks. Ja, die kussens en dat dekbed zeggen meer over je persoonlijkheid dan je misschien denkt. Gemiddeld hebben de bedopmakers drie keer per week seks, tegenover een gemiddelde van twee keer per week van de mensen die hun bed een rommeltje laten. 

 

Juist de mensen die hun bed niet opmaken zijn avondmensen en vinden opstaan vervelender. Het een is niet beter dan het andere natuurlijk, maar een nette kamer zorgt voor meer rust. Meer rust zorgt voor ontspanning en ja, ontspannen stellen, die hebben meer zin in een potje seks. Het heeft echt effect op je humeur: zeker 70 procent van mensen die hun bed altijd netjes achterlaten als ze de deur uit gaan noemt zichzelf gelukkig. 

 

En helaas voor de mensen die er niet de tijd voor nemen: zeker 62 procent van deze mensen noemt zichzelf juist ongelukkig. Dus, mocht je vaak haast hebben ’s ochtends: sta die halve minuut eerder op en leg dat dekbed even lekker opgeklopt neer. Het is het waard, toch? 

 

 

Door redactie Franska.nl