Meiden die rijden

Het truckersbestaan is allang niet meer voorbehouden aan mannen, want steeds meer leuke vrouwen kiezen voor een baan op de vrachtwagen.

 

 

Het vorige seizoen heb ik helaas compleet gemist maar deze reeks van het tv-programma ‘Meiden die rijden’ zit ik aan de buis geplakt. Wat een leuke vrouwen zijn dat, die kozen voor een baan op de vrachtwagen.

 

Neem Anneke, die zeven kinderen kreeg die ze op haar ritjes gewoon op de achterbank van de cabine meenam. Inmiddels zijn de kids allemaal het huis uit en rijdt ze weer in haar eentje door Zweden, Noorwegen en Denemarken alsof het niks is. Of de Rotterdamse vuilnisvrouw Vivi met haar perfect geknipte coupe en gelakte nagels. Je zou bijna denken dat ze schoonheidsspecialiste is, maar nee hoor. In haar oranje pak van de stadsreiniging haalt ze samen met bijrijder Piet het grofvuil op en rijdt ze zonder blikken of blozen met haar enorme vrachtwagen door de drukke binnenstad.

 

Wat het programma zo geinig maakt is dat het echte vrouwen zijn die aan het stuur zitten. Niks geen stereotype manwijven, maar gewoon vrouwen die heel veel plezier in hun werk hebben. De heer in het verkeer is dus vaak een vrouw.

 

Ook Fabienne is een opvallende verschijning. Zoals ze zelf zegt staat ze haar mannetje in een wereld waar meestal een vent achter het stuur zit. Je ziet die bouwvakkers wel kijken als ze met het grootste gemak haar vrachtwagencombi op een overvolle bouwplaats parkeert. ‘Als dat maar goed gaat, hoor je ze bijna denken.’

 

‘Wat een flauwekul’, Fabienne lacht ze allemaal uit als ze met haar Barbie-roze veiligheidshelm op haar blonde haren een zware lading met steigeronderdelen vakkundig op haar truck zet. Maar ze is niet alleen dol op alles waar benzine of diesel in kan, ze houdt ook van glitter en glamour. Regelmatig staat ze voor de camera model in een lange jurk met pailletten en ze schopte het zelfs tot de Nederlandse Miss World-verkiezing.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Fabienne van de Pol (@fabienne_vdpol)

 

Niet alleen deze vrouwen maken dat het leuke televisie is, ook het droge commentaar van voice-over Ton Kas is heerlijk om naar te luisteren. Kijken dus, naar Meiden die rijden. Elke woensdagvond om 20.25 op NPO3.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit