Meghan Markle’s

Spaghetti

 

Maak Meghan Markle’s spaghetti thuis. Nu zal zin om de pannen op het vuur te zetten.

 

Afgelopen week kwam het allereerste kookboek van Meghan Markle op de markt. Het heet ‘Together’ en was het idee van de duchess zelf. Ze maakte het samen met de slachtoffers van de hevige brand in de Grenfell Tower.

 

Deze vrouwen kwamen samen in de Hubb Community Kitchen van het Al Manaar Muslim Cultural Heritage Centre in Londen om te koken, te praten en te delen. Meghan schoof vaak bij hen aan, maar de keuken kon, om budgettaire redenen, helaas maar twee keer per week open. Dat kon anders, vond Meghan en daarom kwam ze op het idee om de recepten uit deze keuken te bundelen. Zelf schreef ze het voorwoord van het boek, waarin 50 recepten staan uit Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik krijg nú al zin om de pannen op het vuur te zetten. En de opbrengst? Die gaat meteen weer terug naar de Hubb Community Kitchen.

 

Om de komst van het kookboek te vieren, doken we de archieven in voor het recept van Meghan’s spaghetti. Die wil je proeven. Ben je een fantastische keukenprinses en draai je liever zelf je pasta? Dat kan natuurlijk ook. Dan laat Meghan je zien hoe je daar deze heerlijke saus bij maakt.

 

Dit heb je nodig

  • Spaghetti. Uiteraard. Wat je nodig hebt voor het aantal eters:
  • Een halve gesnipperde ui
  • Een paar teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Verse rozemarijn
  • Parmezaanse kaas
  • Rode wijn
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • San Marzano tomaten van die lekkere sappige
  • Paar plakjes wortel
  • Pancetta. Liever vegetarisch? Dan weglaten.

 

 
Zo maak je het
Schenk jezelf een glas wijn in en neem een slok. Geen geintje, dat is echt het advies van Meghan. Want spaghetti kan wachten op saus, maar saus niet op spaghetti. 

  • Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg alle ingrediënten toe en laat het sudderen tot alles zacht is. 
  • Doe er een flinke scheut rode wijn bij en laat het 25 minuten inkoken. 
  • Maak de saus af met wat extra basilicum en een scheutje van het kookwater van de pasta, dit bindt de saus. 
  • Voeg wat geraspte Parmezaanse kaas toe, net zoveel als je lekker vindt. 
  • Kook de pasta koken tot ‘ie al dente is. 
  • Roer de saus (na het afgieten van de spaghetti natuurlijk) voorzichtig door de pasta en genieten maar! 

 

Door redactie Amayzine