Mediterend schilderen met Bob Ross

 

Nu we de dagen zo goed en nuttig mogelijk door proberen te komen is iedere bezigheidstherapie een welkome afleiding.

 

Want van piekeren op de bank wordt niemand vrolijk. Dus slaan we massaal met z’n allen aan het puzzelen, steken we onze handen uit de mouwen, tuinieren en bakken we ons een slag in de rondte en kleuren we mandala’s tot we scheel zien.

 

Maar nu, lieve mensen, heb ik een tip voor als jullie bovenstaande ook helemaal zat zijn, namelijk de filmpjes van Robert Norman Ross, beter bekend als Bob Ross. De super-populaire Amerikaanse schilder had al ‘coupe Corona’ voordat het was uitgevonden, en naar zijn stem kan je úren luisteren. Zijn filmpjes, die we nu hip ‘tutorials’ noemen, zijn bijna hypnotiserend. ‘I’m gonna put some wonderfull trees up here’ en ‘maybe this tree has a little friend’… En hoppa, voor je ‘t weet staat daar weer zo’n magisch boompje naast een andere rij magische boompjes. Op zijn Youtube-kanaal ‘Bob Ross – the joy of painting’, vind je al zijn instructiefilmpjes met de meest waanzinnige landschappen.

 

Dus mocht je je vervelen deze tweede paasdag of wil je gewoon even lekker meditatief bezig zijn: Bob is your man. Delen jullie het resultaat van jullie creatieve uitspattingen op de Facebookpagina van Franska.nl?

 

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman