Mays boekenstapel

 

 

De klok gaat richting wintertijd, het is lang donker en het open-haard-aan-in 3, 2, 1-startsein klinkt al na de lunch. Wat ontbreekt? Een stapel verse boeken. Ik neem je even mee in mijn lievelingen.

 

1.  De laatste reis van de boswachter

Het vorige boek van deze auteur (Dirk Jan Roeleven) heb ik aan vijf mensen cadeau gedaan omdat ik het zo’n prachtig verhaal vond. De schrijver werd ooit in Italië geholpen door een fietsenmaker die zijn fiets repareerde. ‘Ooit kom ik terug en koop ik bij u een nieuwe fiets,’ beloofde hij de Italiaanse maker. Die schudde waarschijnlijk zijn hoofd en dacht er het zijne van, maar Dirk Jan hield zijn woord, keerde terug, kocht die fiets en besloot die fiets dan ook zelf naar Nederland te fietsen. Dat verhaal waarin hij natuurlijk heel veel tijd had voor contemplatie en introspectie was zo mooi dat het een bestseller werd.

 
Nu, zoveel jaar later, onstond een vergelijkbaar idee. Dirk Jan en zijn vrouw, onbedoeld kinderloos, rijden al jaren in hun Subaru Forester. Oftewel: de boswachter. Als deze trouwe vriend 500.000 kilometer op de teller zou hebben, brachten ze hem terug naar Japan. Ook zo’n verhaal met een hoog ‘jaja, dat zal wel’-gehalte. Maar leer dan Dirk Jan en zijn Hester eens kennen. Die deden dat en reden die 23.832 kilometer naar Japan. En tijdens die reis kwam alles naar boven. Vreugde, liefde, maar natuurlijk ook dat verdraaide ‘waarom hebben wij nou geen kinderen mogen krijgen?’-verdriet.

 

De laatste reis van de boswachter kun je hier bestellen.

 
2.  Onderweg met Roadie-Thomas Acda

Een roman: heus, maar vol autobiografische elementen. Hij was de helft van een beroemd duo. Zij braken. Hij had een ziel en een arm en die waren heel erg met elkaar versmolten. Toen zijn vriendin hem vroeg om haar hond naar Los Angeles te brengen, zei hij: ja. Het wordt een roadtrip (hé, ik heb een roadtrip-situatie te pakken hier) door Amerika die leidt tot ontmoetingen met een beroemde dj, een uniek concert van Simon en Garfunkel, maar vooral ook tot veel inzicht in zichzelf. Waar komt het drankgebruik vandaan (en vooruit: ook een vleugje drugs) en dat overgewicht. Ik wil alles weten en lezen.

 

Geen zin om de straat op te gaan (want naar de boekhandel is uiteindelijk natuurlijk het allerleukst)? Dan bestel je hem toch lekker lui hier

 

3.  Close Up- Thysia Huisman

Over een modellenleven dat toch niet zo picture perfect bleek. Denk Parijs, grote agenten, een onzeker meisje dat denkt dat dit de weg naar boven is en hoe ze zich daar uit heeft gevochten.

Bestellen kan hier.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach