Máxima’s Make-up

 

Anita: Koningin Máxima is voor mij echt een stijlicoon. En qua make-up is het makkelijk te leren. Want Máxima is trouw aan haar eigen ‘beauty rules’.

 


 

De koningin weet heel goed hoe ze haar pluspunten moet benadrukken

 

Qua make-up heeft ze bijna altijd dezelfde look. Ze gaat uit van de pluspunten in haar gezicht en doet niet mee aan kleur- of make-uptrends. Heel slim. Daardoor kan ze altijd de mooiste versie van zichzelf laten zien. Máxima accentueert haar sprekende ogen met subtiele ‘smokey eyes’ (overdag lichter en ’s avonds wat donkerder), nudekleurige lippen en een gezonde blush op de wangen, zodat haar stralende huid goed tot zijn recht komt
 

Wil je dat ook, lees dan de volgende tips:

 

1. Stralende huid

Máxima heeft een mooie huid, dit verraadt een goede verzorging, dus reinigen, vocht inbrengen met dag- en nachtcrèmes en regelmatig ‘peelen’, zodat de glans op de huid behouden blijft.

 

2. Foundation

 De basis is licht en transparant, zodat eventuele sproeten zichtbaar blijven maar het gezicht wel regelmatig van kleur is, oneffenheden en wallen worden bijgewerkt met een consealer.

 

3. Wenkbrauwen

Een goede vorm van de wenkbrauwen is natuurlijk essentieel, maar ook het bijwerken (epileren) is belangrijk. Dagelijks worden ze in model gekamd, iets donkerder gemaakt met wenkbrauwpotlood of gel, zodat ze gelijkmatig van kleur zijn en uitdrukking aan het gezicht geven.

 

4. Smokey eyes

Máxima gebruikt zelden een zwarte eyeliner, maar juist een bruin kohlpotlood, dat past goed bij haar ogen, maar is ook wat zachter in het gezicht. De oogschaduw is wat lichter dan het potlood, en hier speelt ze mee, lichter voor overdag, zwaarder voor de avond. Net onder de wenkbrauw brengt ze een highlighter aan voor maximaal resultaat.

 

5. Lippen

Haar lippen zijn altijd zacht van kleur, maar het is wel een kleur, dat kun je zien omdat ze met een lippotlood de vorm bijwerkt. Door de zachte lipkleur, is haar stralende lach extra mooi en blijft het accent op de ogen liggen.

 

6. Blos

Máxima heeft van nature een vrij rond gezicht, de blush brengt ze aan op haar jukbeenderen waardoor het gezicht iets smaller lijkt en haar huid een gezonde gloed krijgt.

 

7. Nagels

De nagels zijn meestal nude of beige gekleurd. Al zie ik de laatste tijd ook wel mooie roodtinten, die matchen bij de rode kleding. Haar nagellak kleurt dus óf bij haar huid óf bij haar kleding.

 

 

 

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars