Máxima achter de bar

 

Hoe vaak je met schoolgaande kinderen niet voor allerlei klusjes wordt ingezet, het is niet te tellen. En al ben je de koningin, je ontkomt er niet aan…

 

Overblijfmoeder, luizenpluis, rijd-de-klas-naar-het-zwembadmoeder, kerstversieringmoeder, tuintjes-aanharkmoeder, je kunt het zo gek niet bedenken of ik ben het geweest.

 

Heel eerlijk gezegd kwam dat me lang niet altijd goed uit, maar de juf kon nu eenmaal niet alles in haar eentje organiseren. Over het algemeen vond ik het wel heel leuk om te doen, behalve die luizenpluis dan. En zo stond ik ook met fruit langs de lijn bij hockeywedstrijden en met m’n net gewassen haar boven het frituurvet voor de kroketten in de sportkantine als ik bardienst had.

 

En al ben je 100 keer de koningin, je ontkomt er ook niet aan, meehelpen in de klas en op de sportclub. Tijdens een werkbezoek aan theater De Nieuwe Regentes in Den Haag verklapte Máxima dat ze de daar ooit als vrijwilliger in de catering stond. De schoolmusical van de prinsesjes werd in dit theater opgevoerd. En ja, dan ben je als ouder de klos.

 

Toch wel bijzonder om Máxima met een dienblad met witte wijn en jus d’orange rond te zien gaan. Misschien stond ze wel achter de tap. Of in de keuken, met haar weelderige blonde lokken in de walm van de bitterballen.

 

Ach, je gaat het nog missen als het voorbij is. Mijn pubers zijn inmiddels 18+. Niks geen schoolmusical of bardienst meer. Mocht je nog een luizenmoeder zoeken… ik heb acht jaar ervaring. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit