‘Maud & Babs’ is dé opvolger van ‘Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen’

 

Ben jij een van de 5 miljoen mantelzorgers in Nederland? Dan is deze nieuwe Nederlandse serie vast heel erg herkenbaar voor je…

 

 

Genoot jij ook zo enorm van de serie over Hendrik Groen? Hartverscheurend mooi vond ik hem. Hoewel ik af en toe met tranen in mijn ogen zat moest ik er soms ook verschrikkelijk om lachen.

 
We willen allemaal oud worden, maar oud zijn is best een dingetje, zo blijkt. Wie kent er niet iemand die mantelzorger is voor een vader op leeftijd, een tante of een buurman? Hoe houd je alle ballen in de lucht als je zelf ook nog een leven hebt met pubers thuis, een partner die ook aandacht wil, een werkgever die verwacht dat je je best doet en o ja… misschien wil je ook nog weleens wat met je vriendinnen doen?

 
Omroep Max heeft er een fantastische serie met humor over gemaakt die als dé opvolger wordt gezien van ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’. In ‘Maud & Babs’ leren we een familie kennen die zowat bezwijkt onder de hoge druk die het zorgen voor moeder Babs (een heerlijke rol van Loes Luca) met zich meebrengt. Maud (Rifka Lodeizen) doet haar best om de zorg voor haar moeder in goede banen te leiden maar krijgt het gevoel dat ze aan alle kanten tekortschiet. Naar haar man (Peter Paul Muller) en naar haar collega Suus (Nadje Hupscher) in de verloskundigenpraktijk. En dat haar zus Juliette (Kim van Kooten) denkt dat het met de dementie van hun moeder wel meevalt, helpt ook niet.  

 

 

 

Het is allemaal zo herkenbaar. Je moeder die niet meer kan koken en die schoonmaken maar onzin vindt. Of de afstandsbediening in de koelkast legt en met een stalen gezicht zegt dat ze hem daar heeft gelegd om af te koelen. Of bij de bus staat te wachten en geen idee heeft waar ze is. Die steeds meer tijd van je vraagt. Het moeras aan afkortingen waar je mee te maken krijgt als je hulp voor haar wil regelen. Hoe je vervolgens van het kastje naar de muur wordt gestuurd door allerlei instanties.

 

Laten we er maar een beetje om lachen, anders word je gierend gek…

 
Aanstaande maandag is de eerste aflevering van Maud & Babs om 22.20 uur op NPO1.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit