Mark Rutte en May

 

Het is exact elf jaar geleden gebeurd. Waarom ik dat zo goed weet? Omdat ik net bevallen was van mijn jongste.

 

 

 

 

Op mijn eerste werkdag na mijn verlof, nog romig op de heupen, werd ik gevraagd om aan te schuiven bij De Wereld Draait Door. Samen met Jessica Durlacher mocht ik wat zeggen over de speeches van de vrouwen van presidentskandidaten. Een ‘spekkie naar mijn bekkie’, want ik houd van krachtige vrouwen die het verschil maken en ik mocht ook nog eens tegenover onze minister-president zitten. Mark Rutte, ja.

 

 

Zoals te verwachten in een gesprek dat gaat over de kracht van partners in de politiek vroeg Matthijs aan mij hoe het is om geen partner te hebben. Zoals het geval bij Mark Rutte dus. Deze vraag had ik niet verwacht en vol hormonen volgde mijn antwoord. ‘Ik denk dat je óf een geweldige vrouw moet hebben, zoals Máxima,’ rolde uit mijn mond, daarmee onbedoeld de suggestie wekkend dat ik Máxima en Mark wel een mooi duo vond. Onze minister-president bloosde nog net niet, maar een wat ongemakkelijke lach rolde uit zijn mond. ‘Of je hebt geen partner, dat maakt het ook heel spannend en dat kan geen afbreuk doen aan je imago.’

 

 

Mark lachte weer. En ik ook, ineens een beetje ongemakkelijk van wat ik tegen de minister-president had gezegd. Gelukkig volgde een fragment van Love Actually omdat ik Mark Rutte een realistische variant vond van Hugh Grant en gingen we tevreden uit elkaar. We waren zelfs zo oké dat ik hem bij een volgende ontmoeting zowaar vroeg voor een kiekje voor de Look of the Day. En dat deed hij.

 

 

Politiek gezien zal het de laatste tijd allemaal niet even soepel zijn gelopen en ook ik heb zorgen om de toeslagenaffaire, om Groningen, het stikstofprobleem en het tekort aan huizen en het asielprobleem, maar als mens, als mens ga ik Mark Rutte missen.

 

 

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach