AEG X FRANSKA.NL

 

Heerlijke zomerse salade

 

Op de redactie bij Franska.nl weten we veel van lekker eten, maar onze buren, de redactie van Favorflav.com kunnen er helemaal wat van!

 

Managing editor van FavorFlav.com Marieke Migchelbrink heeft met een drukke baan en een druk sociaal leven weinig tijd om doordeweeks uitgebreid te koken. Dan is deze salade dé uitkomst. Terwijl de asperges en radijsjes roosteren in de AEG stoomoven, bereidt ze de rest van de ingrediënten. Binnen no-time zit ze op haar Amsterdamse balkon met een biertje en deze zomerse salade.

 

Dit heb je nodig:

  • 2 bossen radijsjes
  • 400 g gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
  • 12 witte asperges
  • 2 bollen burrata
  • 1/2 ciabatta (mag oud zijn, is voor broodkruim)
  • 2 handjes hazelnoten
  • 2 citroenen (gewassen)
  • olijfolie (om in te bakken)
  • extra vergine olijfolie 
  • zwarte peper om te malen
  • zeezout
  • Maldon zout
  • roomboter 
  • zuurdesembrood 

aeg-stoomoven-ap1

 

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. 

 

Tuinbonen

Zet een pan water op het vuur. Zodra het vuur kookt voeg je zout toe en de tuinbonen. Blancheer 3 minuten, giet af en spoel af met koud water. Je kunt de tuinbonen nu dubbeldoppen, dat vind ik het allerlekkerst. Bestrooi de bonen met zout en zet apart. 

 

Asperges

Schil de asperges met een kleine overlap en verwijder de houterige achterkant (ongeveer 2 cm). Kook de asperges 5 minuten in een pan met gezouten water. Verplaats daarna naar een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en rooster 10 minuten. Haal uit de oven, laat wat afkoelen en snijd elke asperge in 3 stukken. 

Radijsjes

Haal de radijsjes los en snijd de grote exemplaren in tweeën. Leg op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zwarte peper en zout. Rooster 5 minuten en schep om. Rooster ze nog een keer 5 minuten. Hierna mogen ze uit de oven en verplaats je de radijsjes naar een kom met een goede klont boter. Schep om tot de radijsjes bedekt zijn met een laagje boter.
 
aeg-stoomoven-ap2

 

Broodkruim

Breek de ciabatta in stukken en puls deze samen met de hazelnoten tot een fijn kruim. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg het brood-hazelnootmengsel in de pan en roer goed door. Zet het vuur laag, voeg een klont boter en zout toe en bak rustig in 15 minuten goudbruin. Rasp er op het laatst de schil van de citroen over en roer goed door. 

Heb je geen keukenmachine? Met een blender of staafmixer lukt het vast ook. 

 

Verdeel de tuinbonen over 1 grote schaal of 2 grote borden. Vervolgens verdeel je de radijsjes en asperges en bestrooi je het geheel met Maldon zout. Bestrooi dan royaal met het broodkruim. Leg de bollen burrata op de salade en besprenkel deze met extra vergine olijfolie, Maldon zout en rasp er de schil van de andere citroen over. 

 

Tip: serveer met stevig desembrood en gezouten roomboter. 

Tip: kun je geen burrata vinden? Je kunt ’m vervangen door buffelmozzarella. 

 

Eet smakelijk!