Mannen worden pas écht volwassen als ze 54 zijn

 

Ze zeggen wel eens: ‘age is only a number’, maar dat is dus móói niet waar.

 

Leeftijd zegt meer dan je denkt.

 

Zo blijkt uit onderzoek dat mannen pas rond hun 54e écht volwassen worden. Ze willen dan settelen, hebben wat rust in hun hoofd en lopen niet langer eh, hun piemel achterna. Ze zijn klaar voor commitment, voor vastigheid, ritme en regelmaat. Voor de ware liefde. Maar ja. Dat is éven wat anders dan de volwassen leeftijd die we normaal in ons hoofd hebben: 18 jaar. Je weet wel. Die dag dat je je rijbewijs mag gaan halen en officieel bier mag drinken in de kroeg. Dan voel je je heel oud en wijs en stoer. Toch heb je voor een beetje kerel wat meer geduld nodig.

 

Hoe het kan dat de meeste mannen pas rond die leeftijd volwassen worden? Het komt allereerst doordat mannen steeds later vader worden. Vaders zijn volgens het CBS in Nederland gemiddeld 34,2 jaar oud als ze een kind krijgen. Sinds 1996 is deze leeftijd met meer dan een jaar gestegen. En dus schuift alles wat op voor de gemiddelde man: de jaren waarin ze echt moeten knallen op het werk, carrière moeten maken, wereldreizen moeten maken, serieus moeten opvoeden of moeten knokken voor hun partner: het duurt gewoon even. Ze nemen bovendien graag hun tijd. In hun jongere jaren genieten ze vooral nog van voetbal, bier en vrienden. Plus: ze denken lekker aan zichzelf. Wel zo overzichtelijk. Voetbal. Bier. Vrienden. Zichzelf. En weer door.

 

Vrouwen zijn volgens psychologen al wat eerder volwassen: gemiddeld rond hun 23e. Ook geen 18 dus, maar ach, vrouwen zijn wel wat sneller klaar. Voor kinderen, dat huis met een tuin, een hond, kat, konijn. En ook hebben ze op wat vroegere leeftijd al zin in een luchtbevochtiger in huis en een verzameling vazen voor ‘je weet nooit wat voor bloemen je cadeau krijgt’. Vind ik heel volwassen. Ik heb overigens best wat vazen in huis. En een luchtbevochtiger cadeau gekregen. Maar ik ben ook alláng 30. Dan mag het.

 

Bron: New York Post

 

Door: Redactie Amayzine.com