Mannen liegen drie keer zo vaak als vrouwen

 

Als het om liegen gaat dan kun je steevast ontkennen, maar eerlijk? We all do it. En vaak ook.

 

Dat zesde zwarte jurkje? O, was in de uitverkoop. Te laat op je werk? Ja, sorry, file. Geen zin in dat etentje met vrienden? Joe, kind is ziek helaas. Niet dus.

 

Mannen liegen dan weer wél wat vaker dan vrouwen, blijkt. Sterker nog: mannen liegen drie keer zo vaak dan vrouwen. De gemiddelde man liegt wel drie keer per dag. Vrouwen liegen ‘maar’ één keer per dag. En waar die man dan zo vaak omheen draait? Over iets wat ze gedaan hebben maar eigenlijk dus niet gedaan hebben. Heb je gesport op je werk? Ja, schat. Heb je die planten water gegeven? Ja, schat. Heb je dat hotel al geboekt voor onze vakantie? Maar natuurlijk. Mannen kunnen er wat van. Zo’n 14 procent van het manvolk liegt nog meer dan vijf keer per dag.

 

Vrouwen liegen vooral tegen familie, vrienden en collega’s. Onze collega’s zijn het vaakst aan de beurt. Zo’n 31 procent van de ondervraagden liegt vaak op het werk, 27 procent liegt tegen de partner of familie en 22 procent liegt tegen vrienden. We liegen wel om andere dingen dan mannen: ze liegen over hun emoties en gevoelens. Als wordt gevraagd of het goed gaat, antwoorden ze vaak met ‘ja, gaat goed!’ En dat is dan eigenlijk niet zo. Ze willen ook anderen niet kwetsen. Dus als je collega zegt: ‘Leuke zwarte jurk, is die nieuw?’, dan weet je vaak niet helemaal zeker of dat echt gemeend is. Want vrouwen willen andere sparen en jokken liever een beetje over jurkjes en kleding dan dat ze eerlijk zeggen wat ze van een outfit vinden.

 

Ach ja, we moeten er ook niet zo over zeuren. Vaak kan een klein leugentje niet zoveel kwaad. Meestal is het niet iets groots of schokkends, maar gewoon een detail dat we nét even anders vertellen om zelf wat beter over te komen. Het is eigenlijk uit onzekerheid dat we leugens verspreiden. En meestal is het heel onschuldig.

 

Goed, die planten geef ik voortaan zelf wel even water. En mijn jurkjes komen dus altijd uit de sale, dat snap je.

 

Door: Redactie Amayzine.com