Man of hond?

 

Wie zou jij kiezen voor een avondje thuis op de bank?

 

 

Mijn vader heeft een cockerspaniël. Fletcher heet die, of nou ja, voor mij Fletchie. Klinkt leuker, toch? Hij hoort nu al drie jaar bij onze familie en ik moet zeggen dat ik me geen lievere, leukere, en betere hond kan voorstellen. Ik zie hem een beetje als mijn kleine broertje. Samen wandelen, tv kijken, stoeien, spelen, we doen het allemaal. En ik word er gewoon hartstikke gelukkig van.

 

Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat dat dus helemaal niet zo gek is. Meer dan duizend hondenbaasjes werden ondervraagd in het onderzoek van Purina. De resultaten lieten zien dat 95% van de mensen hun hond als deel van de familie ziet. Nu ben ik dus heel benieuwd wie er niet zo over denkt… Gemeen.

 

Ook liet 55% weten dat ze hun lieve viervoeter als een soort therapeut gebruikt. Want een hond ‘geeft emotionele steun als je net slecht nieuws hebt gekregen’. Daarnaast vindt 62% dat honden helpen om minder stress te ervaren als je thuiskomt van werk.

 

Best wel leuke statistieken, niks geks. Maarrrrrr, uit het onderzoek bleek dus ook dat de helft van de ondervraagde vrouwen liever tijd met hun hond doorbrengt dan met hun man (of vrouw) of andere familieleden. En dit, dit vind ik dus wel een tikkie te ver gaan. Ik weet niet of ik dus helemaal niet zoveel van mijn hond houd, of juist te veel van mijn vriend en familie, maar ik zou dus niet voor m’n hond kiezen.

 

Die 50% uit het onderzoek klinkt me wel een beetje vreemd in de oren, dus dat ga ik hier ook even testen.

 

Liever met je man of met je hond op de bank?

Liever met je man of met je hond op de bank?

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn