Man leest menu verkeerd en bestelt duurste steak van z’n leven

 

Als je een keer naar een restaurant van Gordon Ramsay gaat, dan moet je het er wel van nemen natuurlijk.

 

Dan ga je niet voor alleen een hoofdgerecht Maar je kan ook overdrijven, zo ondervond een gebruiker op Reddit die zijn verhaal deed in het toepasselijke subforum TIFU: Today I Fucked Up.Pardon my French…

 

Wat was de zogenaamde ‘fuck up’? De Reddit-gebruiker was met zijn vriendin uit eten in Atlantic City, voor het eerst sinds COVID toesloeg in de Verenigde Staten. Alle reden voor een feestje, dus. Daarom hadden ze gereserveerd bij Gordon Ramsay Steak at Harrah’s. Mooi uitzicht over het water, menu van één van de allerbekendste chefs… Prima recept voor een goede avond.

 

Allerlekkerste. Steak. OOIT.

De beste man had zin in een goed stuk Wagyu, maar zag tot zijn verrassing dat het Japanse A5 Kobe vlees – normaal gesproken pittig aan de prijs – goedkoper was. Hallelujah, praise the Lord! De Wagyu beef was namelijk $80 voor 8 ounces (ruim 220 gram) en de Kobe was ‘maar’ $35 voor 4 ounces (ruim 110 gram). Simpel rekensommetje en dan weet je dat het toch 10 dollar scheelt, voor veel beter vlees op je bord. DOEN!

 

Meneer is een grote eter en bestelde 12 ounces van het Kobe vlees (zo’n 340 gram). ‘The steak was amazing. I’m in my 40s and only had Wagyu before in my life, just twice. I had never had real deal Kobe. It was like nothing else you’ll ever have. Melt in your mouth delicious.’ En hij voegt nog even toe dat hij nog steeds vol ongeloof zat dat Wagyu écht duurder was.

 

Check please!

En toen kwam de rekening. En ja, die was toch even schrikken. Natuurlijk weet je dat het niet een goedkope avond wordt… Maar hij kreeg een rekening van ruim $600. Pardon? Wat er is misgegaan: de Japanse A5 Kobe was inderdaad $35… Per enkele ounce. Dus per 28 gram. Vijfendertig. Dollar. Met een minimale afname van 4 ounces. En hij had twaalf ounces besteld. Tsja, en dan kom je er pas best laat achter dat je heel nonchalant een steak van maar liefst 420 dollar hebt verorberd (omgerekend zo’n 360 euro) Tsja, niet de meest financieel voordelige actie. Maar hé, wel lekker gegeten.

 

Door: Redactie FavorFlav