Mamma mia: dit is het allerlekkerste om te serveren bij de borrel

 

Men neme een platbrood, voegt daar asperges aan toe, aftoppen met zalm en je bent voor altijd de meester der borrelplanken in je vriendengroep. 

 

Lekker als lunch, nog lekkerder bij een fijne fles wit. Laat het maar aan onze buren van FavorFlav over om ervoor te zorgen dat niemand je meer overtreft.

 

Zo maak je het

  • 4 eenpersoons Zweedse, Turkse of Elzasser (flammkuchen) platbroodjes
  • 300 ml crème fraîche
  • 1 potje (250 g) labneballetjes op olie (uit de Midden-Oosterse winkel) of geitenkaasbollen op olie, uitgelekt
  • 2 kleine venkelknollen met groen, in dunne plakjes
  • 450 g groene asperges, schoongemaakt en over de lengte gehalveerd
  • 4 el milde olijfolie
  • zeezoutvlokken
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 pakje (300 g) gerookte zalm, in plakjes
  • ½ bosje dille, geplukt
  • 1 bakje (100 g) granaatappelpitjes
  • 80 g waterkers
  • hummus, losgeklopt, om erbij te serveren (optioneel)
  • 1 el gedroogde wilde venkelbloemen, ter garnering (optioneel)

 

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.

 

2. Leg de platbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met een laagje van de crème fraîche (houd iets van de randen vrij) en verkruimel er in grove stukken de labne overheen. Leg er kriskras de venkelplakjes en asperges op. Schenk er per platbrood 1 eetlepel olijfolie overheen. Bestrooi de broodjes met zeezoutvlokken en een draai peper.

 

3. Bak de platbroodjes in ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin en krokant. Laat kort afkoelen.

 

4. Leg wat plakjes zalm op ieder broodje en garneer met de dille, granaatappelpitjes, waterkers, een lik losgeklopte hummus en eventueel wat wilde venkelbloemen.

 

 

 

Asperges – Jessica Lek
€10,95, Good Cook

 

 

Door: Redactie FavorFlav