songfestivalfeest
songfestivalfeest

Makkelijke amuses

 

Voor als je nog niet weet wat je morgen moet maken… Last-minute inspiratie opdoen?

 

 

Zo’n minigerechtje in een klein glaasje is té schattig voor woorden, maar vaak ben je er wel even mee bezig. Moeilijk hoeft het niet te zijn, zolang het er maar leuk uitziet en lekker smaakt.

 

Zalmtartaar in een glaasje

 

Ingrediënten

  • 300 g zalm
  • ¼ komkommer 
  • 1 citroen
  • Verse dille
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mierikswortel
  • Olijfolie

 

Zo maak je het

Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer. Doe het in een grote kom en maak de citroen schoon. Rasp de schil en voeg toe aan de kom. Snijd wat dille fijn en voeg toe. Doe er mayonaise, mierikswortel (uit een potje) en een klein scheutje olijfolie bij. Even goed roeren en voeg nog wat citroensap toe als dat nodig is. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Een klein scheutje soyasaus kan erbij wanneer je wat meer smaak wilt hebben. Serveer de zalmtartaar in kleine glaasjes.

 

Gevulde champignons

Ingrediënten

 

  • Champignons
  • Ui
  • Spinazie
  • Kruidenroomkaas
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de steeltjes van de champignons. De steeltjes kan je meebakken met de vulling (als je ze fijn snijdt). Doe de fijngesneden ui, spinazie, kruidenroomkaas, peper en zout in een pan, en verwarm. Vul na enkele minuten de champignons met de vulling en voeg wat Parmezaanse kaas toe. Doe ze in een ovenschaal en zet die ongeveer 15 minuten in de oven. Je kan de champignons ook vullen met tonijn of met tomaat en mozzarella.

 

caprese salade  

Amuse caprese

 

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 2 el witte balsamico-azijn
  • Gemalen gember, naar smaak
  • Bruine suiker, naar smaak
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Een zakje met kleine mozzarellaballetjes
  • Optioneel: Verse pesto of uit een potje.

 

Zo maak je het

Snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe die in een pannetje met de balsamico, gember (gebruik eventueel verse gember en gember siroop), bruine suiker, een scheutje olijfolie en zout en peper. Laat ongeveer 10 minuten koken. Laat het even afkoelen en serveer met wat mozzarellaballetjes in een klein glaasje. Eventueel wat pesto erbij.

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares