Een goedemorgen voor jou,

 

Ik was je even helemaal vergeten. Nou ja, jou niet, maar deze ochtendmail wel.

 

Dus ik sloop naar boven waar ik mijn, nieuwe, laptop buiten de grijpgrage vingertjes van mijn dochters probeer te houden, klap hem open en zijg neer op de bank waar JINEK aan staat. Daar zie ik Erik Mouthaan uit New York. Waar ik net nog sussende woorden leek te horen dat het er op leek dat er zowel de VS als Iran veel aan gelegen zou zijn om de situatie niet te verscherpen, hoor ik nu dat er twee raketten zouden zijn afgevuurd vlakbij de Amerikaanse ambassade. Ik zie oud-minister Bert Koenders die het misschien wel allerbest typeert. Amerika is grillig en het Midden Oosten is een kruidvat.

 

Ik luister en ik vind het allemaal maar eng. En onnodig. Maar dat laatste is misschien naïef.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach