Mijn vijf beste tips voor deze zomer

 

Ach ja, het is nu weer even wat frisser, maar de zomer is gewoon begonnen, toch?

 

 

 

Tip 1: Besluit voor eens en voor altijd dat het niet uitmaakt dat je witte benen hebt. Scheelt veel gedoe. En dan ben ik lekker niet de enige met melkflessen, ook wel fijn.

 

2: Bakken vol kleine viooltjes en lobelia’s op kozijnhoogte voor je ramen zetten. Elke keer als je naar buiten kijkt heb je meteen dat heerlijke zomergevoel, zelfs al is het te vroeg, te fris of te nat om in de tuin te zitten.

 

3: Een lekker boek in huis halen. Of beter: een stapel lekkere boeken. Vijf mei verschijnt het nieuwe boek van Margareta Magnusson, die bekend werd met haar wereldwijde bestseller De edele Zweedse kunst van het opruimen, over orde op zaken stellen voor je doodgaat. Ook haar nieuwe boek Levenslessen van iemand die (waarschijnlijk) eerder doodgaat dan jij, dat vijf mei verschijnt is een absolute aanrader. Een lichtvoetig boek vol tips. Onder andere dat je je bij alles wat je doet moet afvragen: stel dat iedereen dit deed. Volgens Margareta een goede vuistregel bij je keuze of iets goed of fout is. Als iedereen dat deed zal de wereld nooit vergaan, schrijft ze erbij. Ook De grootste bankoverval aller tijden van Frank Krake is een aanrader. Deze heb ik eigenlijk voor m’n man geregeld, vindt ie vast interessant en dan kan ik ongestoord doorlezen, haha.

 

 

 

4: De deep cleaning BBQ-SPA-service hoofdpoetser Diederik Warmelink wil het hele land gezonder laten barbecuen. Superhandig als je graag barbecuet en er een hekel aan hebt om dat ding aan het begin van het seizoen schoon te maken. Ze komen zelfs voorrijden en doen het vieze klusje ter plekke voor je. Kwestie van even boeken dus. 

 

Tip 5: De kervelbouillon van m’n vriendin. Als die voor m’n neus staat is het instant zomer. Kwestie van een groot stuk (een kilo) bouilli halen bij de slager, dat in een pan onder water zetten, samen met een doorgesneden ui, een doorgesneden koolrabi, 4 plakjes rauwe ham, zout en flink wat peperkorrels. Op laag vuur een paar uur laten trekken tot het stuk vlees boterzacht is. Daarna zeven (vlees bewaren, want daar maak je een lekker frisse huzarensalade van) en dan in bord of kom wat reepjes rauwe ham (de andere helft van het onsje dat je gekocht hebt), wat kleine stukjes van het vlees, hete bouillon erover en de bovenkant volknippen met verse kervel. Echt, je weet niet wat je proeft, zo lekker. 

 

Ik wens je een heel mooie zomer. Vergeet niet om ondanks alles elke dag ook even te genieten. 

 

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska