Mijn choco­mousse is wereld­beroemd

 

Dat krijg je ervan als je iedereen mee laat proeven. Ook wel weer handig, want ik weet nu waar ik de restjes kan laten. Ook proberen?

 

 

Ooit heb ik voor het afscheidsfeestje van Marlies beloofd dat ik wel zou koken. Kwam allemaal omdat Margreet toen we het over het aanstaande feestje hadden, zei: ‘Franska, ik weet niet of je het gemerkt hebt, maar die keer dat we ook allemaal iets zouden koken, at Marlies alleen van jouw gehaktballetjes’. Waarop ik beloofde dan wel het hele diner zelf te koken. Een mannetje of 80 aan tafel… af en toe moet je jezelf misschien even na laten kijken, maar beloofd is beloofd.

 

 

Ik had twee lieverds die de boodschappen deden en toen ik met bakken vol eten kwam aanzetten op de plek van het feest, stonden er heel veel lieve collega’s klaar om de final touch te verzorgen. Een van de toetjes was mijn chocomousse. Sinds die avond is ie wereldberoemd. Nog steeds maak ik er veel mensen blij mee, terwijl ikzelf helemaal niet zo van de zoete toeten ben. Wat ik er dan leuk aan vind? Hij is ontzettend makkelijk te maken.

 

Komt ie:

 

Dit heb je nodig

  • halve liter slagroom (ja, ik zei niet dat je er dun van zou worden hè?)
  • 250 g donkere chocolade (ik neem altijd pastilles van Callebaut, heb ik ooit bij een groothandel gekocht)
  • 125 g kristalsuiker
  • 6 eiwitten

 

Zo maak je het

  • De chocolade smelten (au bain-marie) en weer zo ver laten afkoelen dat ie nog wel vloeibaar is, maar niet meer te warm.
  • De slagroom tot yoghurtdikte kloppen.
  • Eiwit met de suiker héél stijf kloppen.
  • De chocolade met het eiwit mengen.
  • Slagroom erdoor en in een schaal of in tig schaaltjes gieten.
  • Dan tot gebruik in de koelkast op laten stijven.

 

Eet smakelijk!

Door: Franska

Afbeelding van Franska