…made for walking

 

Na achttien jaar zijn Moniques schoenen wel aan vervanging toe…

 

 

 

…als het regent, op wintersport, ik draag ze het hele jaar door

 

 

 
Die van mij waren duidelijk aan vervanging toe. Scheur in de linkerzool en helemaal afgetrapt. Mocht ook wel na achttien jaar trouwe dienst. Ze zaten overigens nog steeds heerlijk. Een vriendin die jarenlang in Australië woonde tipte mij destijds. Blundstone’s uit Tasmanië, sinds 1870. Geen idee meer waar ik ze destijds had gekocht, toen waren ze nog schaars in Nederland. Het zou mij niets verbazen als iedere Australiër er minstens één paar heeft. Net zoiets als wij met fietsen hebben.

 

Ik draag mijn Blundstones het hele jaar door: als het regent, voor een fikse (stads)wandeling, op wintersport (nooit meer van die volumineuze lelijke snowboots mee), tijdens actieve vakanties. Maar ook op een willekeurige dag onder een rokje.
 

De collectie is inmiddels behoorlijk uitgebreid en er bleek zelfs een winkel bij mij in de buurt te zijn die ze verkoopt, wat een geluk! Mijn nieuwe paar zit meteen net zo lekker als het oude (ik nam er met weemoed afscheid van, ze hebben zo veel meegemaakt). Door Franska kreeg ik ineens zin in een tripje naar Ierland, maar er staat al iets anders gepland. Binnenkort gaan we een weekje fietsen in Italië, dan gaan ze zeker mee, mijn nieuwe Blundstones. Voor hun allereerste avontuur.

 

In de winkel kopen? Dan vind je hier de verkooppunten.
Koop je liever online? Kijk dan hier.

 

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.