Take me to TEXAS

 

Maartje: Ik houd niet zo van natuur. Zo. Dat is er uit. Ik houd meer van stenen. En steden. Cultuur in plaats van natuur. En toch… ergens ver bovenaan mijn wensenlijst hangt een bezoek aan Texas – toch echt meer natuur dan stenen – en dan specifiek een bezoek aan het befaamde, insta-proof hippie-coole El Cosmico.

 

 

De kunst van het Grote Ontspannen is op zich eenvoudig: neem een indrukwekkend natuurgebied, zorg dat telefoon, laptop en televisie buiten bereik zijn (de gruwel) en regel een hangmat of twee. De eigenaren van hotel El Cosmico in het Texaanse Marfa hebben dat begrepen en wie ooit in Marfa is geweest, begrijpt het ook: in het één enkel verkeerslicht tellende stadje en omgeving kun je niet anders dan een versnelling langzamer gaan om alles in je op te nemen. Hotel El Cosmico, of eigenlijk is het hotel eerder een camping, is gebouwd als reactie op dat gegeven. De eigenaren richtten hun ruim achttien hectare grond in met zeven trailers, vier tipitenten, acht safaritenten en een gemeenschappelijke ruimte en kleedden alles nomadenchique aan met gevonden en hergebruikte spullen.

 

Ook heel logisch met zoveel grond: een eigen festival, het Trans-Pecos Festival of Music and Love, een titel waarmee eigenlijk alles wel gezegd is. Voor de rest van het jaar: El Cosmico is zeker niet voor iedereen weggelegd. Er is geen tv, je mobiele telefoon werkt er zelden tot nooit, sociaal doen in de gemeenschappelijke wasruimte wordt zeer gewaardeerd (met z’n tweetjes in je tipi zitten keuvelen niet) en je potje kook je zelf boven het kampvuur. Je tent opzetten mag je overigens ook zelf doen. Klik op de website vooral ook even door naar de shop. Inspiratie
  

 

  

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.

Sfeerbeeld: luxuryaccommodationsblog