Verboden te googelen!

 

Zegt de huisarts voor de tigste keer tegen me. Nou, dat is wél tegen dovemansoren gezegd. Kom op hé! Als je nou kúnt googelen, waarom zou je dan niet googelen? Het is niet voor niets uitgevonden. Zo kom ik zo’n beetje overal achter. Van het leukste restaurantje in bij wijze van spreken Tietjerksteradeel tot de mooiste tas. En zo vind ik schoenen, struiken, ingewikkelde groenten, tafels en een lekkere stoel. Dus, knappe jongen…

 

Help! Cholesterol te hoog

Een tijdje geleden bijvoorbeeld, werd er ineens een te hoog cholesterolgehalte bij me geconstateerd. De goede cholesterol was ook te hoog trouwens. Thanks to mijn Italië-afwijking en olijfoliegebruik. Moest ik misschien wel aan de pillen van de arts. Daar had ik toevallig hele enge verhalen over gehoord, dus dat was ik mooi niet van plan. Maar goed, het zou over een tijdje nog een keer gemeten worden en dan zou de beslissing vallen. Ik had dus nog even respijt.

 

De beste tip gevonden

Al googelend kom je natuurlijk de engste verhalen tegen, dus ik snap het wel van meneer de dokter. Maar als je een beetje de andere kant op googelt (zal ik maar zeggen), de positieve kant op, dan kun je soms best goeie tips vinden. Als je cholesterol te hoog is, is het heel belangrijk wat je wel en niet eet. Tuurlijk. Maar wat dan niet en wat wel? Ik vond de allerbeste tip ooit. Volgens mij dan. Komt-ie: Als het over vlees gaat, moet je alleen dat eten wat rent, vliegt en zwemt.

 

Mooi dat me dat gelukt is

Nou, dat is makkelijk te onthouden en uit te voeren. En verhip, binnen vier weken was ik op de normaalstand. Ha! Huisarts vroeg hoe ik dat voor elkaar had gekregen en ik zei geen woord over google, maar vertelde van dat ‘vliegt rent en zwemt’, waarop hij zei: ‘Een varken kan ook rennen’. Ik ben niet voor een gat te vangen, dus antwoordde: “ Moet je hem wel eerst een schop geven’. Ja hé! Je maakt mij als boerenkleindochter echt niks wijs.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.