Lekker met de voetjes in het Noordwijkse zand

 

Maartje: ’s Lands knapste kustplaats moet het Zuid-Hollandse Noordwijk zijn. Want chic en (opvallend!) rustig en gewoon eh, tsja, o zo heerlijk. Vandaar, simpelweg, 5x de beste zaken op het zand aldaar. Voor die momenten dat de zomerzon toch echt doorbreekt (en dat doet-ie).

 

Waarom precies de liefde voor Noordwijk? Ik weet het eigenlijk ook niet. Omdat het er niet zo razend druk is waarschijnlijk, maar ook omdat ik geen andere Nederlandse kustplaats kan bedenken waar de route erheen al een cadeautje is, tot aan het parkeren. Waar de meeste dorpen aan de kust op een steenworp van het strand voornamelijk uit lelijke vierkante gebouwen bestaan, is dat in Noordwijk andere koek: niets dan mooie,­­­ statige huizen (en de wagenparken die daarbij horen voor de deur). Heerlijk kijken is dat. En hier zit je straks met een wijntje in de hand en de neus naar de zee:

 

 

Breakers Beach House @ Grand Hotel Huis ter Duin

Hotel Huis ter Duin, echt zo’n klassieker en laten we daar nu net dol op zijn. Bovendien heeft Huis ter Duin het voor elkaar gekregen een stukje ‘The Hamptons in de Lage Landen’ te creëren in de vorm van de strandtent Breakers Beach House. Daar mag je overigens gewoon je haar voor opsteken en je sleehakken voor onderbinden hoor – misstaat allerminst hier!

 

 

Vesper Hotel
Ja, natuurlijk blijf je lekker slapen. Logisch. De beste optie is dan het Vesper Hotel een oer-Hollands strandhotel in een – dat dan weer wel – wit, vierkant gebouw. Het hotel met 27 kamers staat aan het rustigere deel van de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk. Eenmaal binnen hoef je niet in de rij te staan voor de incheckbalie maar word je met een welkomstdrankje van het huis aan de bar geparkeerd. Daar loodsen ze je door de incheckprocedure heen en krijg je nog een handjevol tips terwijl je koffers lekker luxe naar boven worden gebracht. Kun je daarna meteen je kamer gaan verkennen, het (fijne!) restaurant, de bar of hop, het strand op. Tip voor een bijzondere gelegenheid: reserveer de Terrace Suite. Die kamer heeft zeezicht, een heerlijk kingsize bed, een enorm balkon met ligbedden, een Eames-loungestoel, een ligbad, eveneens met uitzicht over de Noordzee, een ruime douche met water dat van alle kanten komt en een riante sauna, heerlijk voor koudere stranddagen. Kost dat? Gemiddeld 130 euro per kamer per nacht.

 

 

Witsand

Strandtent naar ons hart. Veel wit, lekker rauw, geen boem-boem uit de speakers, sushi en andere meer dan prima gerechten vanuit de open keuken en gewoon… Fijn. 

 

 

Villa de Duinen

Fantastisch lekker eten uit de Franse keuken met soms een Aziatische twist. En ja, logeren kan hier ook. Als je dat doet, krijg je ook nog eens toegang tot Azzurro Wellness Noordwijk. Vakantie compleet zeggen we dan. 

 

 

Tulum Tulum
De eigenaren van het onwaarschijnlijk aantrekkelijke Hippie Fish in Zandvoort, bestieren in Noordwijk ook onder andere de Branding, en openden, in de stijl van Hippie Fish, het spiksplinternieuwe Tulum Tulum. Dit beeldschone seizoenshuis werd opgebouwd uit witgelakt hout en zwarte kozijnen, altijd mooi. De plek kan privé afgehuurd worden (voor de ALLERmooiste trouwpartij bijvoorbeeld). Bestellen doe je aan de bar. Kokosnoot of wortelsap bijvoorbeeld, of lekkere witte wijnen uit Portugal, Spanje en Griekenland – natuurlijk koud geserveerd.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.