Noma Under the Bridge

 

Maartje: Noma? Is dat niet het beste restaurant ter wereld waar je nooit heen kunt omdat het eeuwig vol zit? En waar een diner à 500 euro per persoon heel gewoon is? En waar je sowieso niet meer heen kunt aangezien het restaurant eind 2016 voorgoed de deuren sloot?

 

Juist, daar heb ik het over. Restaurant der restaurants Noma in Kopenhagen van de Deense topchef René Redzepi. Ondertussen wordt er door Redzepi & Co hard gewerkt aan Noma 2.0 (ha, zo ‘voorgoed’ was het dus niet) dat in december 2017 open moet gaan. Maar voor het zover is, hebben ze een tijdelijk restaurant, een pop-up bedacht: Noma Under the Bridge. Jawel. Een pop-up van het beste restaurant ter wereld.
 

Dat zit zo: terwijl een deel van het creatieve team achter Noma de gehele noordelijke regionen aan het afstruinen is op zoek naar nieuwe leveranciers, is het andere deel, een stuk of dertig lekkerbekken, in Kopenhagen achtergebleven. Aangezien zij ook wat omhanden moeten hebben, bedachten ze tot de opening in december het pop-up concept.

 

De souschefs en restaurantmanagers die vanuit de hele wereld komen om voor Noma te werken, creëerden een outdoor, family style, open vuur restaurant. Eenvoud is het codewoord. Er mag alleen gekookt worden wat de chefs zelf ook zouden eten op een mooie zomeravond met hun eigen vrienden en familie. Prima uitgangspunt.

 

En deze tijdelijke Noma zit dus onder de Knippelsbro Bridge in Kopenhagen. De pop-up ging 19 juli van start en loopt nog tot 1 oktober (hurry!), van woensdag tot en met zondag. Het fixed menu kost je 1250 DKK, wat neerkomt op 200 euro p.p., inclusief alcoholische en niet-alcoholische drankjes. Maar: er is ook een aparte wijnbar waar je, ook zonder reservering, van harte welkom bent voor een wijntje! Met een beetje geluk pak je zelfs nog een hapje mee van de rondgaande schalen. Waar wacht je nog op?

 

 

Knippelsbrogade 10
1409 København K

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.